Welke energievergelijker is het goedkoopste?

Als energievergelijkingssite zien wij het als onze missie om u zoveel mogelijk te laten besparen op uw energiekosten. Daarom houden wij andere vergelijkingssites nauw in de gaten en proberen we ervoor te zorgen dat u bij ons altijd goedkoper uit bent dan bij de rest. Als we zien dat een andere vergelijkingssite goedkopere producten aanbied dan wij, dan proberen we er voor te zorgen dat wij betere aanbiedingen krijgen waardoor u bij ons wel goedkoper uit bent.

Behalve dat u te maken hebt met verschillende energieleveranciers hebt u dus ook te maken met verschillende energieprijsvergelijkers. Het leek ons een goed idee om de energievergelijkers zelf te vergelijken en het resultaat is dat wij (Energieprijzen-vergelijken.nl) als goedkoopste uit de bus is gekomen. Vergelijk het zelf maar eens. Bezoek de vergelijkingssites en neem de proef op de som. Vergelijk de resultaten van onze website met die van andere websites en u zult zelf zien dat u bij ons goedkoper uit bent.

Wij hebben op de verschillende vergelijkingssites de energieprijzen met elkaar vergeleken op basis van het gemiddelde energieverbruik per Nederlands huishouden. Daarbij zijn we ook tot de conclusie gekomen dat sommige vergelijkingssites zich goedkoper voordoen dan dat ze in werkelijkheid zijn. Zo wordt er bijvoorbeeld gerekend met te lage verbruikswaarden waardoor de energieleveranciers goedkoper lijken te zijn dan op andere vergelijkingssites. U zult dit trucje vaak zien op vergelijkingssites die werken met een zogenaamde top 5 van energieleveranciers. In plaats van de gemiddelde verbruikswaarden te gebruiken (3500 kwh stroom en 1800 m3 gas) vergelijken zij de energieprijzen met veel lagere waardes.

Hieronder ziet u de resultaten van verschillende vergelijkingssites op basis van gemiddeld energieverbruik. Wat opvallend is, is dat de consumentenbond als duurste uit de bus komt en onze website als goedkoopste uit de bus komt. Wellicht komt dit doordat de consumentenbond en andere websites veel geld uitgeven aan adverteren om zodoende meer bezoekers aan te trekken en dit op een of andere manier willen terug verdienen.

Energieprijzen-vergelijken.nl is een zoekmachine vriendelijke website. De website trekt dagelijks enkele duizenden bezoekers alleen door goed vindbaar te zijn in google en andere zoekmachines. Zodoende hoeft de site geen kosten te maken aan adverteren en dat ziet u terug in lagere energieprijzen en betere aanbiedingen.

Score
Energievergelijkers Resultaten Energieverbruik
1
Energieprijzen-vergelijken.nl € 1572,- per jaar
3500 kwh – 1800 m3
2
Gaslicht.com € 1572,- per jaar
3500 kwh – 1800 m3
3
Energieleveranciers.nl € 1573,- per jaar
3500 kwh – 1800 m3
4
Verandervanenergie.nl € 1609,- per jaar
3500 kwh – 1800 m3
5
Energieprijzen.nl € 1641,- per jaar
3500 kwh – 1800 m3
6
Consumentenbond.nl € 1685,- per jaar
3500 kwh – 1800 m3