Waarom stijgen de energieprijzen?

De afgelopen tien jaar zijn de energieprijzen bijna 2 maal zo hoog geworden. Dit heeft o.a. te maken met de ontwikkelingen van de olieprijzen. Wanneer de olieprijzen omhoog gaan, gaan automatisch ook de energieprijzen voor stroom en gas omhoog. Een andere reden waardoor de prijzen van energie stijgen heeft te maken met ons energieverbruik.

Doordat we met zn allen steeds meer energie nodig hebben, moeten energieleveranciers ook meer energie inkopen. Echter is de hoeveelheid energie die we nodig hebben niet altijd voor handen waardoor leveranciers moeten investeren in nieuwe energiebronnen zoals zonnepanelen, windmolens en waterkrachhtcentrales. Deze kosten worden uiteindelijk weer doorberekend in onze energierekening.

Energierekening verlagen
Een goede manier om uw energierekening weer te verlagen is het vergelijken van de energiekosten van uw energieaanbieder met andere energieaanbieders. Hierdoor hebben veel mensen hun energierekening met enkele honderden euro’s per jaar kunnen verlagen. Soms kunt u een goedkoper energiepakket kiezen bij uw huidige energieaanbieder, maar vaak kunt u veel meer geld besparen als u kiest voor een andere aanbieder.

Energieprijzen van de energiemaatschappijen vergelijken
Energieprijzen vergelijken loont de moeite. U kunt via Energieprijzen-vergelijken.nl uw de energiekosten bij alle aanbieders berekenen en vergelijken. U ziet daardoor welke aanbieder voor u het meest voordelig is en u kunt direct overstappen.