Verwachting energieprijzen

Hier leest u meer over de energieprijzen verwachting. Energieleveranciers passen 2 keer per jaar de energieprijzen aan voor energiecontracten van onbepaalde tijd. 1 januari én 1 juli. Dit betekend dat u vanaf 1 januari meer of minder zal gaan betalen voor uw energie. In de afgelopen 10 jaar zijn de energieprijzen vrijwel elk jaar met zo’n 10% gestegen, met uitzondering van de energieprijzen 2009. Na de stijging van de energieprijzen eind 2008 zijn de energieprijzen weer naar beneden gegaan om vervolgens weer te stijgen.

Verwachting energieprijzen 2012

De verwachting voor 2012 is dat een gezin met gemiddeld energieverbruik 35 euro per maand extra betaalt voor hetzelfde energieverbruik. Gelukkig mag iedereen in Nederland zelf bepalen bij welke energieleverancier zij stroom en gas afnemen. Vergelijk hieronder uw energieprijzen en bespaar op uw energierekening.

Wie eind 2008 zijn of haar energieprijzen (bijvoorbeeld 3 jaar) heeft laten vastzetten heeft veel meer geld betaald aan de energieleverancier dan degene die de energieprijzen op variabel had laten staan. Wie in 2009 zijn of haar energieprijzen heeft laten vastzetten had de 3 opvolgende jaren juist veel geld bespaart. Dit komt doordat de energietarieven bij de energieleveranciers op dat moment een stuk lager waren dan in eind 2008. Conclusie: Energieprijzen vastzetten zorgt voor zekerheid, maar hoeft niet percé voordeliger te zijn.

Verwachting energieprijzen 2012: Stijging.

Verwachting energieprijzen: Per 1 januari 2012 gaan energieleveranciers de energieprijzen weer veranderen. De verwachting is een stijging van de energieprijzen. De stijgende energieprijzen is het resultaat van de crisis waar veel (energie)bedrijven in de energiemarkt mee te maken hebben. De olieprijzen zijn gestegen en door de problemen in het midden oosten is de verwachting dat de ontwikkeling van energieprijs in 2012 ook niet beter worden. De verwachting is dat we met zn allen meer gaan betalen voor de energierekening aan de energiemaatschappijen.

Energieprijzen vastzetten zorgt voor zekerheid maar hoeft niet percé voordeliger te zijnU mag overstappen van energieleverancier
Gelukkig mag u overstappen van energieleverancier. Indien u een energiecontract heeft van meerdere jaren die bijvoorbeeld afloopt in 2012 dan kunt u overstappen zonder boete. Maar als uw energiecontract nog loopt tot ná 2012 dan dient u rekening te houden met een eventuele boete voor het beëindigen van het energiecontract bij uw huidige energieleverancier. Als u nu kiest voor een energiecontract van 1 jaar, dan kunt u in 2013 weer overstappen met een voordelig aanbieding.

Kosteloos overstappen via Energieprijzen-vergelijken.nl
Sommige energieleveranciers zijn bereid de boete van de oude energieleverancier te betalen zodat u kosteloos kan overstappen. Wilt u weten welke leverancier zicht de goedkoopste energieleverancier 2012 mag noemen? Vergelijk dan de energieprijzen.

Gerelateerde onderwerpen