NLE met Essent Nuon en Eneco vergelijken

Nederlandse energie maatschappijVolgens de Nederlandse energiemaatschappij / NLE kunt u fors besparen op uw energiekosten wanneer u overstapt van Eneco, Nuon of Essent. Nu weten we dat veel energiemaatschappijen u maar al te graag vertellen dat zij de goedkoopste zijn én dat dit vaak niet het geval is. Bereken de werkelijke kosten van nle.

Nederlandse energie maatschappij NLE Vergelijken

Wanneer we een vergelijking maken op basis van het energieverbruik van een gemiddeld huishouden (stroom 4000kwh en gas 1450m3) zien we dat niet de Nederlandse energie maatschappij de goedkoopste is, maar juist Essent, Nuon en Eneco de goedkoopste energieleveranciers zijn. Dat is opvallend omdat juist die energieleveranciers prominent worden genoemd in de laatste reclame van de Nederlandse energiemaatschappij. Natuurlijk vermeld de maatschappij niet dat het verstandig is om de energieprijzen te vergelijken op een onafhankelijke energievergelijkingssite zoals Energieprijzen-vergelijken.nl. In plaats daarvan kunt u terecht op de website van NLE zelf. Maar dat is natuurlijk nooit onafhankelijk en objectief.

Is NLE de goedkoopste energiemaatschappij?

Hoe groot is nu het verschil. Op zich best groot! Bij de vergelijking die wij maakten blijkt dat de Nederlandse energiemaatschappij niet de goedkoopste is, maar één van de duurste energieleveranciers van Nederland. De NLE is maar liefst 450 euro per jaar duurder is dan Essent en 380 euro duurder dan Nuon en Eneco. Zou u nu dus overstappen naar de Nederlandse energiemaatschappij, dan bent u dus niet fors goedkoper uit, maar juist fors duurder.

Energieprijsvergelijking op basis van 4000kwh en 1450m³

4000kwh stroom en 1450m³ gas is het gemiddelde energieverbruik voor een gezin. Hieronder ziet u de resultaten waaruit blijkt welke energieleverancier het goedkoopste is. Om er achter te komen welke energieleverancier voor u het goedkoopste is kunt u zelf de energieprijzen vergelijken op onze onafhankelijke energievergelijker.

Vergelijking NLE met Essent, Nuon en Eneco

  • Essent: €3436,- per jaar / €286,- per maand
  • Nuon: €3515,- per jaar / €292,- per maand
  • Eneco: €3521,- per jaar / €293,- per maand
  • NLE: €3782,- per jaar / €315,- per maand

Andere goedkope energieleveranciers

Andere goedkope energieleveranciers naast NLE, Nuon, Essent en Eneco zijn o.a. Greenchoice met €3556,- per jaar / €296,- per maand en Energiedirect €3613,- per jaar / €301,- per maand. Start met energieprijzen vergelijken om te bepalen welke energieleverancier voor u het goedkoopste is.

Nederlandse energiemaatschappij reclame 2012

Nederlandse energiemaatschappij parody (Oxxio)