Uitleg

In Nederland betalen meer dan 70% van alle huishoudens teveel voor energie. Vergelijk, want de kans is groot dat u ook teveel betaalt voor uw energie en dat is eeuwig zonde. Met dat geld kunt u leukere dingen doen dan de energierekening betalen. Met behulp van onze energievergelijker kunt u snel en simpel energieprijzen vergelijken en zien of u teveel betaalt voor energie, wie de goedkoopste energie levert (in uw regio) en hoeveel u kunt besparen op energie. Zodoende kunt u direct overstappen naar een andere energieleverancier met de goedkoopste energieprijzen!

Jaarlijks switchen naar goedkope energie
Net als de Consumentenbond adviseren wij u om ieder jaar te switchen van energie leverancier. U kunt daarom het beste kiezen voor een energie-contract van maximaal 1 jaar zodat u niet voor extra kosten komt te staan. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om jaarlijks kosteloos te switchen van energie-maatschapppij en kunt u dus ieder jaar opnieuw profiteren van de goedkoopste energieprijzen. Bovendien geniet u met Energieprijzen vergelijken .nl altijd van de laagste energie prijzen.

Waarom energieprijzen vergelijken en overstappen?
U kunt om verschillende redenen van energie-aanbieder switchen. De meest voorkomende redenen om te switchen zijn o.a. de hoogte van de energieprijzen en de negatieve ervaringen met de klantenservice van de energie-maatschappijen. In Nederland switchen iedere maand bijna 80.000 mensen van energie-leverancier om zodoende zoveel mogelijk te kunnen besparen met de goedkoopste energieprijzen.

Onafhankelijk alle energieprijzen vergelijken
Een onafhankelijke berekening maken van de verschillende energiekosten van energiemaatschappijen en de daarbij behorende energieprijzen vergelijken is de beste manier om de juiste keuze te maken. Energieprijzen vergelijken duurt maar een paar minuten, wel moet u met een aantal factoren rekening houden voordat u een weloverwogen keuze kunt maken en optimaal kunt profiteren van de vrije energiemarkt. Die factoren leest u hieronder. Lees daarom nog even verder.

Zet de belangrijkste punten op een rij

Met behulp van de onderstaande checklist zet u de belangrijkste punten op een rij. U kunt hierdoor kunt u de beste keuze maken door op de juiste manier te vergelijken. Uiteindelijk kunt u zorgeloos overstappen naar de energiemaatschappij die het beste aansluit op uw wensen.
geel mannetje die een checklist invult
– Check de looptijd van uw energie-contract om te weten wanneer u mag overstappen.
– Check wat de kosten zijn als u uw contract voor het einde van de looptijd beëindigt.
– Check hoeveel energie u verbruikt en hoeveel u voor energie moet betalen.
– Check de klantenservice. Neem contact op met de verschillende energie-maatschappijen.
– Check of u een energie-contract wilt voor bepaalde tijd of onbepaalde tijd.
– Check of u grijze of groene energie geleverd wilt krijgen.
– Check of u voor vaste of een variabele energieprijzen wilt betalen.
– Check of er energie acties of kortingen zijn die voor u voordelig zijn.
– Check de voorwaarden die bij het energie-contract horen.
– Check of de aangeboden energieprijzen inclusief alle energiekosten zijn, zoals o.a. de gasregiotoeslag, energiebelasting, BTW, vastrecht en transportkosten.
– Check hoe u kunt betalen voor uw energie. Wilt u wel of niet automatisch betalen.
– Check of er extra kosten zijn voor het betalen per acceptgiro.
– Check welke kosten het energiebedrijf rekent voor telefonisch contact.
– Check de kosten voor herinneringen en aanmaningen van de desbetreffende energie-aabieder.

Extra aandachtspunten voor het vergelijken van de energieprijzen

– Snapt u wat u kiest? Beslis dan pas of u op een aanbod van een aanbieder in wilt gaan en per wanneer.
– Wilt u overstappen via Energieprijzen vergelijken.nl of via de website van de energiemaatschappij?

vergrootglasLeg voor uzelf in ieder geval de volgende punten vast;
– Het product. Begrijpt u wat de energie-leverancier u te bieden heeft?
– De looptijd. Weet u hoelang het energie-contract duurt?
– Grijze of groene energie. Kiest u voor duurzame energie?
– Vaste of variabele energieprijzen. Wilt u zekerheid of de laagste energieprijs?
– De actiekorting en de ingangsdatum van het energie-contract.

In de energievergelijker kunt u verschillende opties aanvinken om de beste energievergelijking te maken op basis van uw eigen energieverbruik en postcode maar ook andere eigenschappen zoals groene energie, grijze energie, vaste energieprijzen, variabele energieprijzen, duur van het energiecontract, met en zonder opzegboete en meer.

Met Energieprijzen vergelijken .nl maakt u de beste keuze
Vergelijk de energieprijzen van de verschillende energieleveranciers, maar ook van de energiecontracten die de leverancier te bieden heeft. Veel energieleveranciers leveren energie via verschillende contracten. Energieprijzen vergelijken.nl heeft alle contracten opgenomen in haar vergelijkingen. Stel ook vragen aan de energieleverancier als u twijfelt of als de voorwaarden niet duidelijk zijn. U hebt een bedenktermijn van 7 werkdagen. U kunt binnen dus binnen 7 dagen de overstap zonder reden annuleren. De bedenktermijn gaat in op het moment dat u de bevestiging heeft gekregen van het afgesloten energiecontract. In de meeste gevallen kunt u telefonisch, per e-mail en per post annuleren.

Eenvoudig energieprijzen vergelijken en overstappen van energieleverancier
Na het vergelijken van energieprijzen kunt u direct overstappen naar een andere energiemaatschappij. We maken het u daarbij heel gemakkelijk, want wij regelen de overstap voor u. Overstappen via Energieprijzen vergelijken .nl gaat in de meeste gevallen gepaard met exclusieve kortingen en welkomstpremies die oplopen tot meer dan €300,- per jaar! Blijf dus niet langer teveel betalen voor energie. Vergelijk, want met energie vergelijken kunt u honderden euro’s per jaar besparen op uw energierekening.

calculator
Het eerlijkste overzicht van de energieprijzen van alle energieleveranciers
Energieprijzen vergelijken.nl geeft u het eerlijkste overzicht van alle energieprijzen van alle energieleverancier. Wij laten geen 1 energieleverancier buiten beschouwing zodat u exact weet welke aanbieder de goedkoopste energie levert. Vergelijk energiemaatschappijen niet alleen op energieprijzen. Vergelijk ook de kosten van het vastrecht, de verhuiskosten, telefoonkosten en de kosten voor het te laat betalen van de energierekening. Vraag in uw omgeving wat de ervaringen zijn met hun energiemaatschappij en maak op basis daarvan een goede keuze.

Sommige energieleveranciers hanteren lage energieprijzen, maar zetten daar dan wel weer hoge vastrechtkosten tegenover. Ook bellen naar de klantenservice kost bij sommige leveranciers klauwen met geld. Energieprijzen vergelijken.nl houdt met al die factoren rekening.

Onze klantenservice staat voor u klaar
Hebt u hulp nodig? Bel ons op 020-5317670 (werkdagen van 9.30 t/m 18.00 uur) voor al uw vragen over energieprijzen, overstappen of andere zaken op het gebied van energie. Ook kunt u ons een bericht sturen.

De voordelen van Energieprijzen vergelijken.nl
Ons doel is om uw zoveel mogelijk te laten besparen op energie door de energieprijzen van alle energieleveranciers te vergelijken en op basis van actuele prijsinformatie te kiezen voor de energieleverancier die het beste aansluit bij uw wensen. Hieronder ziet u de voordelen van Energieprijzen vergelijken.nl.

– Energieprijzen vergelijken.nl geeft u het meest actuele overzicht van alle energiekosten.
– Via Energieprijzen vergelijken.nl bent u goedkoper uit dan rechtstreeks via de energiemaatschappij.
– Met onze overstapservice kunt u veilig online overstappen naar een nieuwe energiemaatschappij.
– Energieprijzen vergelijken.nl zorgt ervoor dat u binnen 5 minuten honderden euro’s kunt besparen.
– Met Energieprijzen vergelijken.nl kunt u zelf eenvoudig de datum van uw overstap inplannen.
– Energieprijzen vergelijken.nl vergelijkt de energieprijzen 100% onafhankelijk en objectief.
– Energieprijzen vergelijken.nl werkt samen met het onafhankelijke energiecollectief.
– Energieprijzen vergelijken.nl vergelijkt de tarieven van alle energieleveranciers.
– De energievergelijker op Energieprijzen vergelijken.nl is gekeurd door de NMA.
– Energieprijzen vergelijken.nl is tot beste vergelijker gekozen door onderzoeksbureau WUA.

Geef Energieprijzen vergelijken.nl een beoordeling
Bent u via Energieprijzen vergelijken.nl overgestapt naar een andere energiemaatschappij? Of juist niet? Laat het ons dan weten. Wij zijn altijd bezig om Energieprijzen vergelijken.nl zo goed mogelijk te laten functioneren zodat we u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn en dat u zoveel mogelijk kunt besparen op uw energiekosten.