Forse subsidie beschikbaar voor zonnepanelen in Gemeente Hoorn

De burgers in de gemeente Hoorn kunnen gebruikmaken van een subsidieregeling voor zonnepanelen. De gemeente stelt maar liefst 100.000 euro beschikbaar voor burgers die hun huis willen verduurzamen met behulp van zonnepanelen.

Via de subsidie Energiebesparende Maatregelen kunnen inwoners van de gemeente direct een aanvraag indienen. Er is 100.000 euro beschikbaar en wanneer dit op is, is het potje ook écht op. Bewoners zullen daarna dus niet langer aanspraak kunnen maken op deze regeling in dit jaar.

Aanvraagformulier voor subsidie

Al voordat men van plan is om zonnepanelen te laten plaatsen, is het van belang dat de aanvraag is ingediend. Dat proces is vrij eenvoudig: er hoeft alleen een aanvraagformulier ingevuld worden. Ook wil de gemeente graag een kopie van de offerte van de maatregelen die genomen worden om het huis te verduurzamen. In volgorde van binnenkomst worden de aanvragen behandeld.

Tip: wilt u ook besparen op uw energielasten? Start dan direct met energie vergelijken en bespaar ook op uw energierekening.

Maximaal subsidiebedrag

Het subsidiebedrag is tien procent van de gemaakte kosten. De gemeente Hoorn kiest ervoor om bedragen tot maximaal 500 euro te vergoeden. Bent u inwoner van gemeente Hoorn en besteedt u meer dan 5.000 euro? Dan krijgt u dus maximaal 500 euro vergoed. U zult de rest zelf moeten bijleggen.

Huiseigenaren met twee huizen kunnen tot maximaal 750 euro vergoed krijgen. Wel kunnen zij aanspraak maken op een vijftien procent subsidieregeling.