Record aantal mensen vergelijkt de energieprijzen België

De vergelijkingssite van de Vlaamse energieregulator werd afgelopen woensdag 11 april door maar liefst 16.000 bezoekers bezocht. Dit is het hoogste aantal bezoekers tot nu toe. Het hoge aantal bezoekers dat op de vergelijkingssite de energieprijzen ging vergelijken is een gevolg van de losgebarsten discussie over de stijgende energieprijzen waarmee België te kampen heeft. Onlangs werd door de Belgische overheid besloten om de energieprijzen vanaf 1 april te bevriezen waardoor geen stijging meer mogelijk was.

Energieprijzen België op de valreep omhoog

Verschillende gasleveranciers hadden op de valreep toch nog de energieprijzen weten te verhogen waardoor de Belgen een hogere energierekening moesten gaan betalen. Alleen prijsvechter Lamparis besloot de energieprijzen te verlagen. Al met al heeft hebben de veranderende energieprijzen ervoor gezorgd dat de Belgische consumenten bewuster zijn gemaakt dat zij kunnen besparen op hun energiekosten door over te stappen naar een goedkopere energieleverancier.

Belgische energievergelijkingssite

Energieprijzen-vergelijken.nl, dé onafhankelijke en objectieve energievergelijkingssite is reeds begonnen met het opbouwen van een nieuwe Belgische energievergelijkingssite. Hiermee kunnen de Belgen alle energieleveranciers en bijbehorende energieprijzen vergelijken en zodoende overstappen op een goedkopere energieleverancier. Net als de Nederlandse versie zal ook de Belgische vergelijkingssite onafhankelijk en objectief energieprijzen vergelijken voor het weergeven van het voor de desbetreffende bezoeker beste aanbod.