Overstappen energie

Overstappen energie? Dat is raadzaam als u veel wilt besparen op uw jaarlijkse energie-uitgaven! De meeste gezinnen besparen tussen de 285 en 450 euro per jaar, indien zij jaarlijks overstappen naar een nieuwe energieaanbieder. Met behulp van de onderstaande vergelijkingstool kunt u gemakkelijk en snel honderden euro’s per jaar besparen. Voer uw postcode en verbruik in voor een gepersonaliseerd overzicht.

Waarom overstappen energie?

Waarom overstappen energie? Dat heeft eigenlijk de volgende voornaamste reden: een forse besparing op uw jaarlijkse uitgaven. Als bestaande klant krijgt u over het algemeen geen extra’s van uw huidige energieleverancier. Soms krijgt u een kleine ‘verlengingsbonus’ bij het verlengen van uw contract, maar het verschil met een welkomstaanbieding of –korting is nog enorm. Overstappen energie loont daarom altijd, indien u beschikt over een aflopend contract. Het is daarom ook raadzaam om jaarlijks over te stappen.

Wanneer overstappen energie?

Overstappen energie kan in principe zes weken voordat uw huidige contract afloopt. Het is daarom ook raadzaam om te kijken naar uw huidige contractduur. Loopt deze binnen zes weken af? Dan kunt u direct beginnen met energieprijzen vergelijken. Heeft u al een contract voor onbepaalde duur? Ook dan kunt u direct overstappen naar een nieuwe energieleverancier.

Indien uw contract nog langer doorloopt dan zes weken, kan het raadzaam zijn om eerst te wachten. U riskeert namelijk een overstapboete, indien u te vroeg overstapt. Overstappen energie is pas echt raadzaam, indien uw contract bijna afloopt. Een zogezegde ‘overstapboete’ kan namelijk roet in het eten gooien: uw besparing is dan namelijk al snel weer weg. Wel kunt u aangeven dat u uw contract pas later wilt laten ingaan. Bij de meeste energiemaatschappijen kan dit tot zes maanden van tevoren. Dan kunt u dus wel alvast beginnen met vergelijken, maar laat u het contract simpelweg later ingaan.

Overstappen energie? 100% onafhankelijk vergelijken!

Wilt u graag overstappen? Dan kunt u gebruikmaken van onze handige vergelijkingstool. Deze werkt 100% onafhankelijk en wordt iedere dag bijgewerkt door een derde partij. Op die manier blijven de prijzen altijd actueel en uiteraard onafhankelijk. Wij hebben geen enkele invloed op de prijzen en dit zijn dan ook de échte prijzen van de verschillende energieleveranciers. Overstappen energie was nog nooit zo transparant en gemakkelijk.

Voer uw postcode en huisnummer in

In de vergelijkingstool kunt u uw postcode en huisnummer invoeren. Het is belangrijk om deze stap te voltooien, omdat niet iedere energieleverancier in iedere regio beschikbaar is. Zo leveren bepaalde energiemaatschappijen gewoonweg niet in bijvoorbeeld Zeeland. Daarnaast kunt u uw verbruik invullen. Weet u uw verbruik niet? Dan kunt u aangeven uit hoeveel mensen uw gezin bestaat. Er wordt dan een goede schatting gemaakt door de rekentool. Afhankelijk van uw energieverbruik kunnen de tarieven verschillen. Alle gegevens die u invoert worden verstuurd via een beveiligde verbinding. Deze gegevens kunnen daarmee niet onderschept of getraceerd worden door derden. Uw gegevens voert u daarmee veilig in. Wij doen verder niets met deze gegevens. Het wordt alleen gebruikt voor het personaliseren van het overzicht.

overstappen energie

Maak gebruik van de verschillende filters

Als u energie vergelijken gaat, kunt u gebruikmaken van de verschillende filters. Zo kunt u onder andere aangeven of u wilt kiezen voor een duurzaam contract of u kunt een energietarief aangeven. Ook kunt u een bepaalde contractperiode aangeven. U kunt het beste kiezen voor een eenjarig contract. Hieronder volgt een uitleg van de verschillende filtermogelijkheden.

Een duurzaam contract uitkiezen

Overstappen energie? U kunt overwegen om een duurzaam contract uit te kiezen. Door te kiezen voor duurzaam, draagt u uw steentje bij aan een beter milieu. U kunt in het overzicht selecteren dat u alleen duurzame leveranciers wilt. Daarnaast kunt u nog specifieker filteren op stroom van zonnepanelen of stroom van windmolens. Ook kunt u ervoor kiezen om alleen stroom uit Nederland te filteren in de zoekresultaten. Zo weet u zeker dat het stroom is opgewekt middels Nederlandse bronnen. Vaak wordt Nederlandse groene stroom uit windenergie opgewekt. Het percentage energie dat uit waterkrachtcentrales wordt opgewekt is minimaal. Het meeste daarvan wordt namelijk geïmporteerd uit onder andere Noorwegen en Zweden.

Tot slot kunt u ook nog kiezen voor CO2-gecompenseerd gas. Dat wil zeggen dat er bomen worden aangeplant voor het gas dat u af neemt. Het gaat hierbij nog wel om de fossiele aardgas, puur omdat er nog weinig groene alternatieven zijn. Men is hard bezig met het opwekken van groen gas, maar de ontwikkelingen zijn helaas nog niet zo ver dat dit op grote schaal kan worden geproduceerd.

Meeste voordeel uit overstappen energie? Kies voor een jaarcontract

U kunt ook nog kiezen uit een bepaalde contractduur. In het overzicht kunt u kiezen uit een eenjarig contract, een driejarig contract of een direct opzegbaar contract. De meest voordelige variant is een eenjarig contact. U kunt dan ieder jaar weer overstappen naar een nieuwe energieleverancier. Overstappen energie biedt dan het meest voordeel. U profiteert immers ieder jaar weer van welkomstaanbiedingen en –acties.

Vast of variabel energietarief uitkiezen

Tot slot kunt u nog kiezen voor een vast of variabel energietarief. Als u kiest voor een variabel energietarief, kunnen de energietarieven gedurende de looptijd veranderen. In de regel veranderen deze halfjaarlijks: per 1 januari en per 1 juli. U kunt dus tussendoor profiteren van dalingen in het energietarief. Echter kan het natuurlijk ook de andere kant op werken: het kan ook zijn dat de energietarieven stijgen.

Wilt u kiezen voor een bepaalde aanbieder?

Tot slot kunt u ook nog aangeven of u wilt kiezen voor een bepaalde aanbieder. Wilt u bijvoorbeeld per se bij Nuon of Essent? Dan kunt u de andere energiemaatschappijen uit het overzicht filteren. Dat hoeft natuurlijk niet: als u wilt kiezen voor de goedkoopste energiemaatschappij, is het raadzaam om hier gewoonweg niets te selecteren. De goedkoopste aanbieder staat dan altijd bovenaan.

Hoe werkt overstappen energie?

Overstappen energie werkt ontzettend gemakkelijk. De meeste energiemaatschappijen hebben namelijk een gratis overstapservice. Overstappen energie is daarmee zo eenvoudig geworden. U vergelijkt een energiemaatschappij in de vergelijkingstool, vervolgens kiest u de energieleverancier naar keuze en wordt u doorverwezen naar de website van onze partner. Hier vult u uw verschillende gegevens in: uw jaarverbruik en postcode en huisnummer. Vervolgens kunt u uw NAW-gegevens invullen en kunt u direct overstappen naar de nieuwe energieleverancier. Uw overstap wordt nu verder helemaal geregeld. Op het moment dat uw oude energiecontract afloopt, gaat uw nieuwe energiecontract in. Op die manier komt u nooit zonder gas en licht te zitten en stapt u dus zorgeloos over. Overstappen energie was nog nooit zo gemakkelijk. U bespaart er honderden euro’s per jaar mee!

Hulp nodig met overstappen energie?

Wilt u graag overstappen naar een nieuwe energieleverancier, maar heeft u hier toch nog enige hulp bij nodig? Stuur ons dan gerust een berichtje via het contactformulier op onze contactpagina. Wij helpen u graag met al uw vragen. Stuur uw vraag of vragen dan ook zo specifiek mogelijk door, zodat we u een uitgebreid antwoord kunnen geven op basis van uw persoonlijke situatie. We horen graag van u.