Overstappen energieleverancier. Hoe werkt overstappen.

Overstappen energieleverancier? Lees even verder om te weten hoe makkelijk u kunt overstappen. Energieleveranciers zijn verantwoordelijk voor het leveren van stroom en gas. Hiervoor betaalt u een bepaalde prijs die bij iedere energieleverancier verschillend is. In Nederland zijn anno 2012 meer dan 20 energieleveranciers.

Zo ziet een meterkast eruit

Overstappen en Energieleveranciers vergelijken

Onderstaande gegevens heeft u nodig

  • Uw postcode
  • Uw stroomverbruik (Gemeten in Kwh)
  • Uw gasverbruik (Gemeten in M3)
  • Uw energiemeter (Dubbel of enkel)
  • Uw huidige energieleverancier
  • Start met energieprijzen vergelijken

 

Postcode opgeven

Met uw postcode kunnen we bepalen welke energieleveranciers in uw woonplaats energie leveren, welke aanbiedingen er zijn, welke netwerkbeheerder in uw woonplaats dienst doet en welk gastarief in uw regio van toepassing is.

Postcode opgeven

Enkele energiemeter (Stroom)

Het tarief voor stroom wordt mede bepaald door de energiemeter die u gebruikt. De meeste mensen gebruiken een “Enkele energiemeter”. Dit is de standaard energiemeter die in elk huis wordt geleverd.

Dubbele energiemeter (stroom)

Het is mogelijk dat u een dubbele energiemeter heeft. In dat geval krijgt u een andere stroomtarief dan wanneer u een enkele energiemeter gebruik. Met een dubbele energiemeter heeft u namelijk te maken met het zogenaamde dag- en nachttarief. De grijze box onderin de meterkast wordt gebruik voor het gas, daarop staat vermeld wat uw gasbruik is.

Dubbele energiemeter of enkele energiemeter

Het stroom en gasverbruik opgeven

Berekenen gas elektriciteit

Kies uw huidige energieleverancier

Kies uw huidige energieleverancier

Overstappen energieleverancier

Wij tonen u een compleet en onafhankelijk overzicht van alle energieleveranciers. Vervolgens kunt u op basis van uw wensen een keuze maken en overstappen.