Nieuwe regels energiecontracten energieleveranciers

Per 1 december 2011 gelden er nieuwe regels voor energieleverancier bij het verlengen van energiecontracten. Per 1 december 2011 is het niet meer mogelijk om energiecontracten stilzwijgend te verlengen. Energiecontracten die bijvoorbeeld een jaar geldig zijn mogen niet meer met een jaar verlengt worden. Een energieleverancier kan u wel energie blijven leveren, maar de energieleverancier moet het energiecontract dan wel (stilzwijgend) omzettennaar een energiecontract voor onbepaalde tijd.

Een energiecontract voor onbepaalde tijd is per direct opzegbaar. Een energieleverancier mag geen opzegvergoeding in rekening brengen als u een energiecontract voor onbepaalde tijd wilt opzeggen. U kunt dus bij het aangaan van een energiecontract van een jaar, na een jaar op ieder moment opzeggen zonder daarvoor een boete te moeten betalen.

Bij het opzeggen van uw energiecontract dient u ten alle tijde rekening te houden met de opzegtermijn. De opzegtermijn van een energiecontract is meestal 30 dagen, dit kan verschillen per energieleverancier. Wij raden u daarom aan om de opzegtermijn te checken bij het aangaan, danwel bij het opzeggen van het energiecontract.