Nederlandse onderneming wil auto op zonne-energie maken

Een Nederlandse onderneming wil de eerste volledig op zonne-energie aangedreven auto op de markt brengen. Naar verluidt zou de auto 800 kilometer kunnen rijden op een volle batterij. Ook als de zon niet schijnt, staat de auto niet stil. De auto is nu al te reserveren en moet maar liefst 119.000 euro kosten. Men vraagt dan alvast een aanbetaling van 19.000 euro.

Solar Team Eindhoven

De eigenaren van de nieuwe Nederlandse onderneming deden mee aan de World Solar Challenge. Zij maakten deel uit van het Solar Team Eindhoven. Het ontwerp zou gaan lijken op een Jaguar of een Tesla.

Auto op zonne-energie

Als dit daadwerkelijk gaat lukken, zet het Eindhovense bedrijf een enorme stap in de verduurzaming van de Nederlandse wegen. Men heeft in het verleden namelijk al vaker geprobeerd om dit type auto’s te produceren, maar tot dusver zijn er nog geen kwalitatieve auto’s geproduceerd. Er werd in het verleden namelijk onvoldoende stroom via zonne-energie opgewekt om de auto daadwerkelijk aan te drijven. Men zou de auto slechts deels kunnen laten aandrijven middels zonne-energie.

Die barrière zou deze nieuwe Nederlandse onderneming hebben overwonnen. Wellicht door het gebruik van halfgeleider nanodeeltjes. Eerder won het bedrijf al een prijs op de gagdetbeurs in Las Vegas: de CES (Consumer Electronics Show). Een van de heren achter het bedrijf is Gosse Boxoorn, de grote man achter Solland Solar. Dat is de grootste producent van zonnecellen in Nederland.

Aanmelden voor een proefrit

Het wordt dus nog even spannend, maar het zou leuk zijn als er nu écht groene auto’s op de markt komen. Voor wie serieuze belangstelling heeft, kan zich alvast aanmelden voor een proefritje bij het bedrijf. Heeft u geen 119.000 euro over voor een duurzame auto? U kunt natuurlijk ook gewoon beginnen met energie vergelijken. Stap over naar een duurzame energieleverancier! Zo kunt u ook uw steentje bijdragen aan een beter milieu.