Nederlandse energiemaatschappij winnaar energiecollectief

De Consumentenbond hield gister (20 maart 2012) een energieveiling onder de meer dan 100.000 mensen die zich (vrijblijvend) hebben ingeschreven bij het energiecollectief van de bond. Energieleveranciers die meededen aan de energieveiling konden tegen elkaar opbieden door steeds een hogere korting te geven. De leverancier die de meeste korting gaf won de veiling en mocht alle leden vervolgens verwelkomen als nieuwe klanten.

Bij een nek aan nek race tussen energieleverancier Energiedirect.nl (100% dochter onderneming van Essent) en de Nederlandse energiemaatschappij heeft uiteindelijk de Nederlandse energiemaatschappij de energieveiling gewonnen. Hierbij werd een korting beloofd van 330 euro. Alle mensen die zich hebben ingeschreven ontvangen vanaf 28 maart het aanbod van de winnaar van het energiecollectief.

Niet iedereen is goedkoper uit

De aanbieding de Nederlandse energiemaatschappij geeft met de energieveiling is een algemene aanbieding die voor iedere klant gelijk is. Hierdoor is het mogelijk dat niet iedereen de laagste energieprijs heeft op basis van het eigen energieverbruik. Het is daarom aan te raden om de energieprijzen te vergelijken met andere energieleveranciers om zodoende het meest voordelige energiecontract te vinden.

Blijf energieprijzen vergelijken

Wat opmerkelijk is, is dat de Nederlandse energiemaatschappij bij een onafhankelijke vergelijking op basis van het gemiddelde energieverbruik van 3500 kwh stroom en 1800 m3 gas juist 1 van de duurdere energieleveranciers is. Om als goedkoopste energieleverancier uit de bus te komen zou de energiemaatschappij een korting moeten geven van meer dan 400 euro op basis van het goedkoopste energiepakket die de energiemaatschappij biedt. Iedereen die nu via het Consumentenbond energiecollectief meedoet om de allerlaagste energieprijzen te krijgen (ongeacht welke leverancier) is 70 euro duurder uit dan wanneer zij zouden overstappen via Energieprijzen-vergelijken.nl.