Meterstanden doorgeven

Ieder jaar moeten we de meterstanden doorgeven aan onze energieleverancier. Ook als we verhuizen of als we een nieuwe energieleverancier hebben gekozen (switchen) moeten we onze meterstanden doorgeven. Wanneer we dat niet doen, dan zal de betreffende energieleverancier zelf een inschatting maken. Dat lijkt op zich best handig, maar in veel gevallen moet u juist daarom wel meer betalen voor uw energierekening.

Steeds vaker komt het namelijk voor dat wanneer een energieleverancier uw meterstanden moet gaan inschatten dat deze hoger worden ingeschat dan uw werkelijke meterstanden. Geef daarom altijd zelf de meterstanden door. Op die manier zorgt u ervoor dat u nooit teveel kwijt bent. Ik maak gebruik van een dubbele energiemeter.

Vergelijk hieronder eens de energieleveranciers op prijs. Op die manier weet u direct wie de goedkoopste is. U kunt als u wilt de nieuwe leverancier direct aanvragen en vervolgens online uw meterstanden doorgeven. Dat is niet alleen makkelijk, maar het bespaart u ook nog eens veel geld op uw energierekening. Vermeld hieronder uw gegevens en klik op “Bereken nu”. U ziet dan alle energiematschappijen met de goedkoopste energiemaatschappij bovenaan.