HIER en Essent: samen werken aan een groener Nederland

Essent en de HIER Klimaatcampagne bundelen de krachten. Samen willen ze bereiken dat we in Nederland nog vaker voor duurzame energie kiezen, nog meer energie besparen en de resterende CO2-uitstoot op een verantwoorde manier compenseren.

HIER: samen werken aan een oplossing

De HIER Klimaatcampagne is een initiatief van ruim 30 maatschappelijke organisaties. Hun missie: Nederland betrekken bij het oplossen van het klimaatprobleem. Daarom ondersteunt HIER klimaatbewuste producten met haar HIER logo en organiseert HIER vele consumentenacties, zoals ‘Tikkie Terug’ en het ‘Nationale Klimaatstraatfeest’. Verder stimuleert HIER mensen die in hun eigen buurt groene energie willen opwekken.
En HIER beheert de CO2-Prestatieladder, een aanbestedingsinstrument dat bedrijven stimuleert om klimaatvriendelijk te werken.

Essent levert

Essent is de uitvinder van groene stroom en biedt een groot aantal groene producten en diensten aan. Bijvoorbeeld Groen voor Gas, de VerbruiksManager voor consumenten en een uitgebreide Energiescan voor ondernemingen. De duurzame doelstellingen van Essent zijn ambitieus: in 2020 willen ze meer dan 20% van de energie duurzaam produceren. In 2050 willen ze elektriciteit volledig CO2-neutraal opwekken en leveren.

Partners met een missie

In die ambities vinden zij elkaar. Essent zoekt bewust de samenwerking met een onafhankelijke Klimaat- en energiecampagne als HIER. HIER kan Essent helpen om bestaande, duurzame producten en diensten te verbeteren en nieuwe energieoplossingen te ontwikkelen. HIER Klimaatcampagne vindt samenwerking met een energiebedrijf met veel klimaatvriendelijke producten en diensten van grote waarde. Samen willen zij u helpen om klimaatbewuste keuzes te maken. Zo bundelen ze de krachten voor een groener Nederland.