Het wordt er niet makkelijker op

Wanneer u overweegt om te besparen op uw energiekosten, dan denkt u waarschijnlijk aan overstappen naar goedkope energie en om te weten wie die energieleverancier is kunt u de energieprijzen vergelijken. Zodoende ziet u snel genoeg welke energieleverancier het goedkoopste is. Op dit moment zijn er ook nieuwe initiatieven gaande. Namelijk de energieveilingen en energiecollectieven. Heel mooi natuurlijk want het idee is heel goed. Samen gaan we besparen. Dat is vaak de slogan die wordt gebruik bij een lancering van een energiecollectief.

Wat is een energiecollectief

Een energiecollectief een een groep mensen en/of bedrijven die samen werken. Zij gaan met verschillende energieleveranciers onderhandelen om vervolgens een korting te krijgen. Als een grote groep zich ineens aanmeldt bij een energieleverancier worden er nu eenmaal veel minder korten gemaakt en dit is direct terug te zien in een lagere energierekening. Simpel.

Wat is een energieveiling

Een energieveiling een een veiling speciaal voor energieleveranciers. Het werkt vrij simpel. Een grote groep leden wordt bij verschillende energieleveranciers aangeboden en de energieleveranciers kunnen vervolgens een korting bieden op de tarieven speciaal voor die groep leden. De energieleverancier die vervolgens de meeste korting kan bieden wint de energieveiling en mag alle leden verwelkomen als klant. Simpel.

Samen besparen op energie

Op dit moment worden er door verschillende organisaties energieveilingen gehouden middels hun eigen energiecollectief. Zo is naast Vereniging eigen huis ook de Consumentenbond gestart met een energiecollectief en ook de ANWB heeft een energiecollectief opgestart. Inmiddels hebben zij een energieveiling gehouden en zijn er meer dan 100.000 mensen overgestapt naar een andere energieleverancier via 1 van de energiecollectieven.

Het kon veel beter

Het probleem is dat de leden van deze veilingen uiteindelijk helemaal niet zo goedkoop uit zijn dan in werkelijkheid wordt aangeprezen. Bij het vergelijken van de energieprijzen is te zien dat als men was overgestapt via een onafhankelijke energievergelijker dat zijn veel goedkoper uit waren dan de huidige aanbieding. Het verschil is zelf meer dan 100 euro per jaar. Ook bij het vergelijken van de veiling van de Anwb en die van vereniging eigen huis hadden de leden veel beter kunnen overstappen via een vergelijkingssite omdat ze daar simpelweg veel goedkoper uit zouden zijn.

Energieprijzen vergelijken

Vergelijk zelf maar eens hoeveel u zou kunnen besparen als u zou overstappen via ons en wanneer u zou overstappen via een energiecollectief van de consumentenbond of een andere energiecollectief. U ziet in onze onafhankelijke energievergelijker ook de aanbiedingen van de energiecollectieven. Iets wat andere vergelijkingssites niet doen.