Grote zorgen over de stijgende energieprijzen

De Nederlandse huishoudens hebben te maken met forse prijsstijgingen. Zo fors zelfs dat veel mensen de energierekening niet meer kunnen betalen waardoor ze veelal in de schulden zijn gekomen of dreigen te komen. Alles wordt duurder en het lijkt wel alsof het normaal is geworden dat we jaar in en jaar uit meer moeten betalen voor alles wat we nodig hebben.

Op dit moment is een gemiddeld huishouden al meer dan 150 euro per maand krijg voor energie. Door de stijgende energieprijzen en de verhogingen van de energiebelasting zal de energieprijs in 2013 ook weer een stuk hoger uitvallen. Dit zorgt ervoor dat niet alleen de energierekening omhoog gaat, maar ook de kosten voor eten, drinken, vervoer, zorg en eigenlijk alle wat te maken heeft met energie, alles dus. Want alles wat we gebruiken of wat we doen heeft te maken met energie.

Natuurlijk kunnen we wel zuinig om gaan met energie en daardoor de energierekening lager maken, maar wat vooral moet gebeuren is dat de overheid gaat ingrijpen. Zij moeten ervoor zorgen dat de belastingen op energie die zo’n 50% van de energiekosten behelst omlaag gaan. En wel zo snel mogelijk.

Een andere mogelijkheid om de energieprijzen 2013 niet de pan uit te laten stijgen is overstappen naar een andere energieleverancier, maar dit is dan wel voor tijdelijke duur want als de energieprijzen alleen maar blijven stijgen, dan zal de energiebelasting en de btw ook alleen maar stijgen. Er moet dus actie ondernomen worden! Wij zijn onlangs een collectief gestart waarmee we bij energieleveranciers extra korting proberen te krijgen. Dat werkt. Maar daarvoor hebben we wel heel veel leden nodig. Ga daarom naar onze facebookpagina en wordt ook lid. klik op de vindt ik leuk knop om te laten zien dat je meedoet!

Doe mee met hét energiecollectief en bespaar fors op energie!


http://www.facebook.nl/energiecollectief