Groene energie en Grijze energie

Via Energieprijzen-vergelijken.nl kunt u overstappen naar Groene energie. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor Grijze energie. Maar groene energie is wel veel beter voor het milieu omdat groene energie wordt opgewekt met niet-vervuilende bronnen om het energie op te wekken. Bij Grijze energie wordt de energie wel opgewekt met vervuilende bronnen.Groene energie en grijze energie zijn beiden te kiezen. Maar met het oog op ons milieu is groene energie de beste keuze.

Groene energie

Groene energie is energie die is opgewekt met milieuvriendelijke bronnen die het milieu dus niet schaden. Denk aan windmolens, zonnepanelen, waterkrachtcentrales en biomassa. Groene energie is niet duurder dan grijze energie, sterker nog het is vaak zelfs een stuk goedkoper dan grijze energie. Hierdoor kun je geld besparen en een handje meehelpen aan het schoner milieu voor nu en in de toekomst.

Grijze energie

Grijze energie is wel schadelijk voor het milieu. Dit komt doordat deze vorm van energie wordt opgewekt met gasverbranding, verbranding van plastic en vuilnis waarbij veel schadelijke stoffen in onze atmosfeer terecht komen. Behalve het verbranden van vuilnis en plastic zijn er meerdere vormen van grijze energie. Kernenergie is bijvoorbeeld ook een grijze energiesoort. Dit komt doordat bij het opwekken van kernenergie ook veel schadelijke stoffen vrijkomen die we niet kunnen verwerken tot een schoon product. We spreken dan over kernafval.

Kies voor groene energie

Groene energie is dus veel beter voor het milieu en het is ook nog eens goedkoper. Kies daarom voor groene milieuvriendelijke energie. Groene energie wordt door bijna elke energieleverancier geboden. En met de wetenschap dat we in Nederland meer dan 40 energieleveranciers hebben, zult u snel de beste aanbiedingen vinden. Misschien maakt u al gebruik van duurzame energie, maar loopt uw contract bijna af. In dat geval kunt u weer beginnen met het zoeken naar de goedkoopste energieleverancier.