Goedkope energie

Wilt u graag goedkope energie aanvragen? Start dan vandaag nog met energie vergelijken met behulp van onze energievergelijker. U kunt gemakkelijk en snel overstappen naar een nieuwe aanbieder en daarmee kunt u honderden euro’s per jaar besparen. Vul uw postcode en verbruik in en u krijgt direct een gepersonaliseerd overzicht met aanbiedingen.

Goedkope energie aanvragen

Goedkope energie wil natuurlijk iedereen wel: waarom te veel betalen als het ook voor minder kan? Dat is precies het verhaal met energie. Stroom is immers gewoon stroom en het komt allemaal uit hetzelfde stroomnet. Of u het nu bij energieaanbieder A ontvangt of energieaanbieder B, het werkt overal hetzelfde. Echter kan de prijs per energiemaatschappij flink verschillen. Zo kan de ene energieaanbieder wel honderden euro’s meer kosten. Dat is natuurlijk enorm zonde. Start daarom vandaag nog met vergelijken en bespaar ook op uw energielasten.

Hoeveel kan ik besparen?

Gemiddeld gezien besparen gezinnen circa 285 euro per jaar. Dat is een flink bedrag. Als u dat ieder jaar bespaart, bespaart u dus echt flink op uw vaste laten. Als u een groot gezin heeft, bespaart u waarschijnlijk nog veel meer. Het voordeel kan wel oplopen tot maar liefst 485 euro. Wacht dus niet langer, want met behulp van onze handige vergelijkingstool kunt u dat bedrag zelf ook gaan besparen.

Wanneer kan ik overstappen?

Overstappen kan niet op ieder moment. Het is daarom eerst raadzaam om uw huidige contract erbij te pakken. Hier staat op genoteerd wanneer uw huidige periode afloopt. Als uw contractperiode binnen zes weken afloopt, kunt u direct beginnen met vergelijken. Als uw contract inmiddels al is omgezet tot een contract van onbepaalde duur, kunt u ook direct starten met vergelijken. Mocht uw contractduur nog langer doorlopen, dan kunt u tot maximaal zes maanden van tevoren aangeven dat u wilt verhuizen naar een nieuwe energieaanbieder. Het is dan echter wel belangrijk dat u dit aangeeft bij uw nieuwe energieaanbieder. Indien zij het contract direct laten ingaan, riskeert u een overstapboete bij uw oude energiemaatschappij. Dan is het voordeel al gauw weer weg. Deze boetes verschillen per energieaanbieder.

100% onafhankelijk vergelijken

Met behulp van onze handige vergelijkingstool kunt u 100% onafhankelijk vergelijken. Goedkope energie aanvragen was dan ook nog nooit zo gemakkelijk. De rekentool wordt iedere dag bijgewerkt door een derde partij. Wij hebben dan ook geen invloed op de verschillende getoonde prijzen. Daarmee vergelijkt u onafhankelijk.

goedkope energie aanvragen

Vul uw postcode en verbruik in

Als u goedkope energie wilt aanvragen, is het belangrijk dat u uw postcode invoert. Op die manier kijkt de rekentool welke aanbieders allemaal beschikbaar zijn in uw woonplaats. Niet alle energieleveranciers leveren namelijk op iedere locatie. Daarnaast kunt u ook uw verbruik invullen. Weet u uw verbruik niet? Dan kunt u doorgeven hoe groot uw gezin is. Op basis van uw gezinsgrootte wordt er dan een schatting gemaakt. Uw gegevens worden allemaal vertrouwd verstuurd via een beveiligde verbinding. Uw gegevens kunnen daarmee ook niet onderschept worden door derden. Wij gebruiken de gegevens verder nergens anders voor: het wordt dus ook niet opgeslagen in een systeem of iets dergelijks.

Duurzame energiecontracten

Als u wilt, kunt u ervoor kiezen om een duurzaam energiecontract af te sluiten. Dat is niet per se goedkope energie, maar dit is wel goed voor het milieu. Duurzame energie wordt namelijk opgewekt uit duurzame bronnen. Deze kunnen niet opraken en zijn niet schadelijk voor het milieu. Dat geldt niet voor grijze energie. Dit wordt namelijk opgewekt uit fossiele brandstoffen, welke wel kunnen opraken. Ook raakt het milieu beschadigd tijdens het opwekproces.

CO2-gecompenseerd gas

In het overzicht treft u ook ‘CO2-gecompenseerd gas’. Dit betreft wel ‘gewoon’ aardgas, maar in ruil worden er wel bomen geplant en er wordt geïnvesteerd in duurzame projecten. Op die manier draagt u toch nog een beetje bij aan het milieu, ondanks dat het nog wel gaat om aardgas. Helaas is er momenteel nog geen goed alternatief voor aardgas. Men investeert op dit moment wel in groen gas, maar dit kan helaas nog niet op grote schaal worden opgewekt. Hopelijk wordt het middels deze investeringen sneller gerealiseerd.

Kies altijd bij voorkeur een jaarcontract

Als u goedkope energie gaat aanvragen, is het belangrijk dat u kiest voor een eenjarig contract. Dit is veruit de voordeligste variant. U kunt dan namelijk na een jaar weer overstappen naar een nieuwe energieaanbieder. Na een jaar kunt u dan dus ook weer profiteren van welkomstacties en –aanbiedingen. Daarmee bespaart u het meeste geld. Overstappen is tegenwoordig een fluitje van een cent geworden met behulp van onze vergelijkingstool. Na een jaar kunt u dus weer naar onze website gaan en weer energiemaatschappijen vergelijken. Op die manier bespaart u ieder jaar weer veel geld.

Een vast of variabel energiecontract?

Tot slot kunt u nog kiezen voor een vast of variabel energiecontract. De verschillen zijn simpel: bij een vast energiecontract staan de energietarieven gedurende de looptijd vast. Bij een variabel tarief kan dit gedurende de looptijd van het contract wijzigen. In de regel kunnen de energietarieven tweemaal gedurende het jaar wijzigen: per 1 januari en per 1 juli. Als u voor zekerheid kiest, kiest u voor een vast energiecontract. Echter profiteert u dan niet van tussentijdse prijswijzigingen, indien deze omlaag gaan. Het kan natuurlijk ook de andere kant op: de tarieven kunnen ook omhoog.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is tegenwoordig ontzettend gemakkelijk. Het is tegenwoordig allesbehalve moeilijk en dat is maar goed ook. Als eerste vult u uw postcode en verbruik in. Vervolgens maakt u optioneel nog gebruik van de filters, indien u bijvoorbeeld duurzame energie wilt aanvragen. De vergelijkingstool doet verder zijn werk: de goedkoopste aanbieder staat altijd bovenaan. U kunt een aanbieder naar wens selecteren en u kunt klikken op de oranje button. U wordt vervolgens doorgeleid naar de website van de aanbieder. Hier kunt u uw gegevens invoeren. Vanaf dit moment gaan uw oude en nieuwe energiemaatschappij aan de slag.

U ontvangt een informatiepakket van uw nieuwe energiemaatschappij. Vanaf dit moment heeft u nog 14 kalenderdagen wettelijke bedenktermijn. Wilt u toch nog van uw ‘aankoop’ afzien? Dan kunt u dit altijd nog volledig gratis annuleren. Na deze 14 kalenderdagen vragen de energiemaatschappijen of u de energiestanden wilt doorgeven. Deze gebruikt de oude leverancier voor de eindafrekening en de nieuwe leverancier gebruikt deze voor de vaststelling van het termijnbedrag. U blijft nog, in verband met de opzegtermijn, een maand bij uw oude energieleverancier. Vervolgens gaat u over naar het nieuwe energiecontract. De twee energiemaatschappijen bekijken wanneer het nieuwe contract ingaat. Op die manier komt u nooit zonder stroom te zitten. Het totale proces duurt doorgaans circa vier tot zes weken.

Hulp nodig?

Komt u ergens niet helemaal uit en heeft u hierbij hulp nodig? Dan kunt u ons natuurlijk een bericht sturen via het contactformulier op onze contactpagina. Op werkdagen zijn wij bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. Wij helpen u uiteraard graag. Stuur uw vraag (of eventuele vragen) zo specifiek mogelijk door, zodat we u zo uitgebreid mogelijk kunnen helpen.