Goedkoopste energiemaatschappij

Bent u op zoek naar de goedkoopste energiemaatschappij? Middels de energievergelijker kunt u gemakkelijk en snel diverse energiemaatschappijen met elkaar vergelijken. In het overzicht treft u actuele energietarieven op basis van uw postcode en geschatte verbruik. Deze service is volledig kosteloos en werkt 100% onafhankelijk. Maak eventueel gebruik van de verschillende filters om uw zoektocht te verfijnen.

De goedkoopste energietarieven bovenaan

Als u via de energievergelijker op zoek gaat naar de goedkoopste energiemaatschappij, staat de goedkoopste aanbieder altijd bovenaan. Als u wilt kunt u de resultaten ook anders filteren. Zo kunt u bijvoorbeeld nog aangeven dat u bijvoorbeeld alleen duurzame stroom wilt. Het kan dan zijn dat de resultaten veranderen. Ook kunt u alleen stroom of alleen gas selecteren. Afhankelijk van de ingevoerde gegevens verandert de vergelijkingstool.

Voer uw postcode en verbruik in

U kunt het beste uw postcode en verbruik invoeren in de vergelijkingstool. Op die manier kunt u gemakkelijker op zoek naar de goedkoopste energiemaatschappij. Niet iedere energieleverancier is namelijk door heel Nederland beschikbaar. Zo zijn bepaalde aanbieders alleen in bepaalde regio’s beschikbaar. Daarnaast kan ook het verbruik meespelen in het energietarief. Als u bijvoorbeeld relatief veel verbruikt, kan het zijn dat de andere aanbieder voordeliger is dan de ander. Standaard toont de vergelijkingstool een gemiddelde prijs. Indien u uw gegevens invoert, voert u deze in via een beveiligde verbinding. Daarmee kunnen de gegevens niet worden onderschept door derden. Wij gebruiken de gegevens verder nergens voor: alleen voor de berekening van de beste prijs.

Een duurzaam contract?

Als u uw resultaten filtert, kunt u ook kiezen voor een duurzaam energiecontract. U kunt bijvoorbeeld selecteren dat u alleen maar duurzame leveranciers in het overzicht wilt zien. Ook kunt u specifiek kiezen voor stroom van windmolens of stroom van zonnepanelen. Als u écht alleen stroom uit Nederland wilt, kunt u er ook voor kiezen dat u alleen groene stroom uit Nederland wilt. Dan weet u daarmee zeker dat alle stroom daadwerkelijk in Nederland is opgewekt. Waterkrachtenergie wordt bijvoorbeeld vaak geïmporteerd uit de Scandinavische landen, omdat Nederland maar een beperkt aantal waterkrachtcentrales heeft.

Waarom kiezen voor duurzaam?

De goedkoopste energiemaatschappij zal niet altijd een duurzame energieleverancier zijn. De duurzame variant is vaak net iets duurder. Het verschil is echter zeer minimaal. Het aantal groene, duurzame alternatieven wordt namelijk steeds meer. Kiezen voor een duurzame variant is veel beter voor het milieu. Er wordt namelijk geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen, welke schadelijk zijn voor het milieu. Als u groene (of duurzame) stroom kiest, draagt u uw steentje bij aan een beter milieu.

CO2-gecompenseerd gas

In het overzicht kunt u ook kiezen uit CO2-compenseerd gas. Dat is gewoon aardgas, waarbij de CO2-uitstoot wordt gecompenseerd met het aanplanten van bomen en het investeren van duurzame projecten. Helaas kan er nog niet op grote schaal groen gas worden geproduceerd, waardoor dit momenteel het beste alternatief is. Echt groen is het helaas nog niet. Hopelijk komt hier in de toekomst verandering in.

Kies een eenjarig contract

Als u de goedkoopste energiemaatschappij wilt uitzoeken, kunt u altijd het beste kiezen voor een eenjarig contract. Het grote voordeel is dan namelijk, dat u jaarlijks weer kunt overstappen naar een nieuwe energieaanbieder. U kunt dan ook ieder jaar weer profiteren van welkomstacties en –aanbiedingen. Zo kunt u dus ieder jaar weer een gratis iPad of smartphone, een fikse korting op de eerste maanden of een cashback korting krijgen. Een direct opzegbaar contract is vaak nog vele malen duurder. Een driejarig contract is simpelweg vaak niet voordeliger. De cashback korting is doorgaans lager of u heeft in verhouding minder lang korting.

Vast of variabel energietarief?

U kunt ook nog kiezen tussen een vast of variabel energietarief. Zoals de naam al doet vermoeden, staat bij een vast energietarief het energietarief gedurende de looptijd van het contract vast. Een variabel tarief kan tussentijds wijzigen. Over het algemeen verandert het tarief halfjaarlijks: per 1 januari en per 1 juli. De prijs is afhankelijk van de olieprijzen. Stijgen de olieprijzen? Dan stijgen ook de energietarieven. Deze keuze kunt u dus voor uzelf afwegen. Het is min of meer een beetje gokken. Wilt u kiezen voor zekerheid? Kies dan voor een vast tarief.

goedkoopste energiemaatschappij

Hoeveel kan ik besparen?

Als u ieder jaar overstapt naar de goedkoopste energiemaatschappij, kunt u honderden euro’s per jaar besparen. Het verschil per maand loopt gemakkelijk op tot enkele tientjes, waardoor u jaarlijks toch snel honderden euro’s bespaart. Gemiddeld gezien ziet men een besparing van 285 euro per jaar. Grotere gezinnen zien echter een nog ruimere besparing: het verschil kan wel oplopen tot circa 450 euro per jaar.

100% onafhankelijk vergelijken

Als u gebruikmaakt van onze vergelijkingstool, vergelijkt u 100% onafhankelijk. De rekentool is namelijk 100% onafhankelijk tot stand gekomen. Een derde partij werkt de vergelijkingstool iedere dag bij. Op die manier zijn de tarieven altijd actueel. Wij hebben dan ook geen invloed op de prijzen: voor ons maakt het ook niet uit of u kiest voor aanbieder A of aanbieder B. Het gaat ons er juist om dat u de goedkoopste energiemaatschappij kiest.

Wanneer kan ik overstappen?

Als u zonder extra kosten wilt overstappen naar de goedkoopste energiemaatschappij, kunt u het beste eerst kijken naar uw huidige energiecontract. Indien u te vroeg overstapt, kan het zijn dat u een overstapboete riskeert. Als uw huidige contract binnen zes weken afloopt, kunt u direct starten met vergelijken. De overstap duurt circa zes weken en dan loopt het ene contract naadloos in op het andere contract. Heeft u een contract voor onbepaalde duur? Ook dan kunt u direct beginnen met vergelijken.

Als uw contract nog voor een langere periode geldt, is het raadzaam om nog even te wachten met vergelijken. U riskeert namelijk een overstapboete als u te vroeg overstapt. Wel kunt u bij het vergelijken aangeven dat het u het contract op een later moment wilt laten ingaan. Dat kan maximaal zes maanden van tevoren. Zorg er echter wel voor dat u deze optie selecteert op de website van onze partner.

Overstappen naar de goedkoopste energiemaatschappij is gratis én eenvoudig

Overstappen is ontzettend gemakkelijk. Het is bovendien geheel gratis én eenvoudig. De meeste energiemaatschappijen bieden namelijk een gratis overstapservice. U hoeft alleen maar een nieuw contract af te sluiten en de nieuwe energiemaatschappij regelt de rest. Na de aanmelding bij uw nieuwe energiemaatschappij, ontvangt u een pakket met hierin de verschillende gegevens van uw nieuwe maatschappij. Op het moment dat u dit pakket heeft ontvangen, heeft u nog 14 dagen wettelijke bedenktermijn. Wilt u toch nog van het contract af? Dan kunt u het nog kosteloos opzeggen.

Na deze termijn kunt u uw meterstanden doorgeven. Uw oude leverancier heeft deze nodig voor de eindafrekening en uw nieuwe leverancier heeft deze nodig voor de vaststelling van het termijnbedrag. Het proces duurt in totaal circa vier tot zes weken.

Hulp nodig?

Heeft u nog vragen over het vinden van de goedkoopste energiemaatschappij? Of komt u er bijvoorbeeld niet helemaal uit met de vergelijkingstool? Geen probleem, want u kunt natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Onze klantenservice is bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur. Wij helpen u graag met al uw vragen. Stuur uw vraag of vragen zo specifiek mogelijk door, zodat we u een uitgebreid antwoord kunnen sturen. We horen graag van u.