Goedkoopste energieleverancier

Wilt u graag een contract afsluiten bij de goedkoopste energieleverancier? Start nu met energie vergelijken en bereken uw voordeel.

Met behulp van de onderstaande energievergelijker kunt u gemakkelijk en snel diverse energiemaatschappijen met elkaar vergelijken. Voer uw postcode en verbruik in en personaliseer het overzicht! Eventueel kunt u nog gebruik maken van de verschillende filters.


Uw voordeel bij de goedkoopste energieleverancier

Als u al jarenlang bent aangesloten bij dezelfde energieaanbieder, betaalt u waarschijnlijk veel te veel voor uw energienota. Na uw contractduur wordt het vaste energietarief namelijk vaak omgezet tot een doorgaans hoger variabel energietarief. Bovendien profiteert u niet van welkomstacties en –aanbiedingen en besteedt u daarmee vaak te veel aan uw energielasten. Door energie te vergelijken kunt u flink besparen op uw jaarlijkse lasten. Grote gezinnen besparen tot maar liefst 450 euro per jaar. Dat is erg veel geld, wat u veel beter kunt besteden. Denkt u maar eens aan een dagje weg of een korte vakantie met het gezin.

Goedkoopste energie aanbiedingen en acties

Gedurende het hele jaar hebben verschillende energiemaatschappijen acties en aanbiedingen. Energieaanbieders willen namelijk zoveel mogelijk nieuwe klanten werven. Er wordt veel minder gewerkt aan klantbehoud. Men stapt namelijk niet zo snel over naar een nieuwe aanbieder, omdat veel mensen denken dat het ontzettend veel moeite kost. Daarnaast zijn mensen bang dat het huishouden zonder stroom komt te zitten. Gelukkig is dat niet het geval en is de overstap juist erg gemakkelijk. Met behulp van de vergelijkingstool kunt u namelijk gemakkelijk en snel op zoek naar de goedkoopste energieleverancier.

Voer uw verbruik en postcode + huisnummer in

Als u op zoek gaat naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio, dient u uw postcode en huisnummer in te vullen. Op basis van uw woonplaats wordt de goedkoopste energieleverancier dan bovenaan getoond. Deze gegevens zijn nodig, omdat niet iedere energiemaatschappij overal in Nederland levert. In sommige regio’s zijn slechts bepaalde energiemaatschappijen actief. Daarnaast kun u uw verbruik invullen. Als grootverbruiker heeft u soms een ander tarief dan wanneer u kleinverbruiker bent. Alle gegevens worden vertrouwd verstuurd via ons systeem. Deze kunnen niet door derden worden onderschept en worden alleen gebruikt voor de rekentool. Verder gebruiken wij uw gegevens niet.

Hoe werkt de energie vergelijkingstool?

De handige vergelijkingstool werkt ontzettend gemakkelijk. U hoeft slechts enkele stappen te doorlopen. Als eerste kunt u uw postcode en huisnummer aangeven. Vervolgens voert u uw verbruik in. Indien u dat niet weet, kunt u uw gezinsgrootte doorgeven. Op basis hiervan maakt de rekentool een schatting. Verder kunt u nog gebruik maken van de verschillende filters: wilt u bijvoorbeeld duurzame stroom, een vast of variabel energietarief en voor welke periode moet het contract gelden? Als u deze gegevens heeft ingevuld, staat de goedkoopste energieleverancier op basis van de ingevulde gegevens bovenaan. U hoeft nu alleen nog maar op de oranje knop te drukken. U wordt dan doorgeleid naar de website van de partner. Hier kunt u binnen enkele tellen uw nieuwe energiecontract afsluiten.

goedkoopste energieleverancier

Goedkoopste energieleverancier ook duurzaam?

U kunt aangeven in de vergelijkingstool of u wilt kiezen voor duurzame goedkope energie. Duurzame energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen en wordt ook wel ‘groene energie’ genoemd. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld zonne-energie of windenergie. De manier van opwekking is niet of nauwelijks schadelijk voor het milieu. De tegenhanger is echter fossiele energie. Dit staat ook wel bekend als ‘grijze energie’. Dit opwekproces is daarentegen wel schadelijk voor het milieu. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van gas of kolen. Als u kiest voor een duurzaam product, draagt u uw steentje bij aan een beter milieu. Het kan zijn dat groene energie iets duurder is, maar dan hoeft niet altijd. Fossiele brandstoffen raken namelijk steeds schaarser, waardoor de prijs ook stijgt. Daarentegen zijn er juist wel meer duurzame, onuitputtelijke alternatieven.

Goedkoop vast of variabel energietarief uitkiezen

De goedkoopste energieleverancier biedt altijd twee opties: een vast of variabel energietarief. Een variabel tarief kan gedurende de looptijd van het contract veranderen, terwijl een vast tarief altijd vaststaat. Het voordeel van een variabel tarief is, is dat u tussendoor kunt profiteren van prijsdalingen. Echter kan het ook zijn dat de prijs stijgt. Wilt u kiezen voor zekerheid? Kies dan voor een vast energietarief.

Kies de goedkoopste contractduur

Als u een nieuw energiecontract wilt afsluiten, kunt u altijd kiezen voor een bepaalde contractduur. Dat kan bijvoorbeeld zijn één of drie jaar of u kunt zelfs kiezen voor een direct opzegbaar contract. De meest verstandige keuze die u kunt maken is een eenjarig contract. Het voordeel is namelijk, dat u over een jaar weer gemakkelijk kunt overstappen naar een nieuwe aanbieder. Dan kunt u ook wederom profiteren van nieuwe welkomstaanbiedingen en –kortingen. Wees geen dief van uw eigen portemonnee en profiteer!

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier

De verschillende energiemaatschappijen helpen graag mee met uw overstap. Met behulp van de overstapservice lopen de verschillende contracten naadloos in elkaar over. Dat betekent dus ook dat u nooit zonder gas en stroom komt te zitten. De totale overstapduur duurt circa zes weken. In feite kunt u dus ook zes weken voordat u contract afloopt op zoek gaan naar een nieuwe energiemaatschappij. Wilt u eerder beginnen met energie vergelijken? Dat kan ook! Zorg er dan wel voor dat u aangeeft dat uw energiecontract pas later in moet gaan. Als u dat niet doet, riskeert u een overstapboete. Indien u beschikt over een contract voor onbepaalde duur, kunt u direct starten met vergelijken.

De wettelijke bedenktermijn van 14 dagen

Twijfelt u na het afsluiten van uw nieuwe contract toch nog over uw keuze, omdat uw energiemaatschappij u bijvoorbeeld toch nog een beter aanbod heeft gedaan? Dan kunt u uw aanvraag nog binnen 14 kalenderdagen annuleren. Dit is de wettelijke bedenktermijn. Iedere energiemaatschappij dient zich hier dan ook aan te houden.

Hulp nodig bij uw keuze voor goedkope energie?

Wilt u overstappen naar de goedkoopste energieleverancier, maar heeft u toch nog enkele vragen? Stuur ons dan gerust een bericht via het contactformulier op onze contactpagina. Op werkdagen zijn wij tussen 09.00 en 17.00 uur bereikbaar. Geen vraag is te gek: dus stel uw vragen gerust.