Gasprijzen 2012

gasmeter - gasprijzen vergelijkenBij Energieprijzen vergelijken.nl kunt u onafhankelijk gasprijzen 2012 vergelijken van alle aanbieders. Als u kiest voor de goedkoopste gasleverancier bespaart dan al snel honderden euro’s per jaar ten op zichte van de duurste gasleverancier. Gasprijzen vergelijken loont dus zeker de moeite en het kost u slechts enkele minuten van uw tijd. Betaal dus niet langer te hoge gasprijzen.

Gasprijzen vergelijken loont de moeite

Gasprijzen worden bepaald aan de hand van de olieprijzen. Als de olieprijzen dalen zullen ook de gasprijzen dalen. Als de prijzen van olie stijgen, dan stijgen ook de gasprijzen. Alle aanbieders hebben op 1 januari en 1 juli hun gasprijzen in 2010 flink verlaagd. De gasprijzen voor consumenten met variabele contracten zijn in 2010 nog omlaag gegaan. Daarna zijn de gasprijzen 20% omhoog gegaan.

Gasprijzen 2012 vergelijken

In 2012 zijn de gasprijzen bij de meeste gasleveranciers omhoog gegaan. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste is momenteel meer dan 600 euro. Dit betekent dat u met gasprijzen vergelijken veel geld kan besparen. Vergelijk gasprijzen 2012 van de verschillende leveranciers en bespaar op uw energiekosten!

Gasprijzen vergelijken

Gasprijzen vergelijken kan u veel geld opleveren. Op dit moment bestaan er in Nederland meer dan 25 gasleveranciers. Zij hebben allemaal hun gasprijzen voor standaard energiecontracten verhoogd. Gasprijzen zijn mede afhankelijk van de olieprijzen. Maar de gasprijzen zijn ook afhankelijk van de plaats waar u woonachtig bent. De gasbel van Nederland ligt in de bodem van Groningen. Wanneer u gas verbruikt wordt het gas vanaf Groningen getransporteerd naar uw huis. Hoe verder bij Groningen vandaan woont hoe hoger uw transportkosten. Wist u overigens dat de Gasbel in Groningen de grootste van Europa is en dat uit die bel ook gas wordt getransporteerd naar het buitenland?

Gemiddeld gasverbruik per Nederlands huishouden

Het gemiddelde gasverbruik per Nederlands huishouden is vastgesteld op 1800 M3. Voor meer informatie over de gasprijzen vergelijken en overstappen naar een andere aanbieder kunt u terecht op de pagina meest gestelde vragen. U kunt hier uw gasprijzen vergelijken.