Gasleveranciers

Bent u op zoek naar een goedkope gasleverancier? In feite bestaat er in Nederland maar 1 echte gasleverancier. Dat is Gasterra. Gasterra levert het gas aan de energieleveranciers die het gas inkopen en op hun beurt weer leveren aan u met een extra marge. Het is voor consumenten niet mogelijk om direct gas af te nemen van Gasterra. Bedrijven daaraan tegen kunnen wel gas van Gasterra afnemen.

Gasleveranciers

Wanneer u gas afneemt van een bepaalde gasleverancier heeft u te maken met verschillende bijkomende kosten zoals btw, energiebelasting en leveringstarieven, daarnaast moet u transportkosten betalen. Btw en energiebelasting zijn bij alle gasleveranciers hetzelfde. De hoogte van de leveringstarieven en transportkosten zijn afhankelijk van de regio waar u woont én van welke gasleverancier u het gas afneemt. Dit zijn dan ook de kosten waarop u kunt besparen. Hoe dat werkt leest u op deze pagina.

Gasregio’s

gasregios

De hoogte van de tarieven voor gas zijn afhankelijk van de regio waar het gas wordt geleverd. Voor elke regio wordt een bepaalde (regio) toeslag berekend op de prijs per m3. Hoe groter de afstand tussen de regio waar u woonachtig bent en de regio waar het aardgas wordt gewonnen, hoe hoger de toeslag. In Nederland wordt het gas gewonnen in Groningen, dus als u dicht bij Groningen woont, is de toeslag lager dan wanneer u woonachtig bent in Maastricht.

Gastarieven

Naast de verschillende kosten per gasregio hanteren gasleveranciers ook verschillende leveringstarieven. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste gasleverancier op basis van gemiddeld gasverbuik loopt op tot ongeveer 300 euro per jaar. Bent u nu klant bij een gasleverancier met dure gastarieven, dan is het al snel mogelijk om een paar honderd euro te besparen.

Gasleveranciers Nederland

In Nederland bestaan meer dan 25 verschillende gasleveranciers. Sinds de vrijgeving van de energiemarkt, en daarmee ook de markt voor gas is vrijgegeven mag iedereen in Nederland zelf bepalen bij wie hij of zij gas afneemt. Hierdoor is het mogelijk om gas af te nemen bij een gasleverancier die op basis van uw situatie lagere gastarieven hanteert waardoor u uw gasrekening omlaag kunt brengen.

Gasleveranciers vergelijken

Met de onderstaande vergelijker kunt u alle gasleveranciers vergelijken. Om te beginnen hebben we enkele gegevens van u nodig. Vervolgens kunt u alle gasleveranciers vergelijken en weet u binnen enkele ogenblikken welke gasleverancier voor u de goedkoopste is.

  1. Uw postcode: Met uw postcode kunnen we bepalen welke regiotoeslagen we moeten toepassen bij de berekening.
  2. Uw energiemeter: De energiemeter is van toepassing op uw stroomverbruik. Kies de energiemeter die u gebruikt.
  3. Uw stroomverbruik: Met uw stroomverbruik berekenen we de maandelijkse en jaarlijkse kosten die u voor stroom moet betalen bij de energieleveranciers op basis van uw eigen verbruik.
  4. Uw gasverbruik: Met uw gasverbruik berekenen we de maandelijkse en jaarlijkse kosten die u moet betalen voor gas op basis van uw eigen gasverbruik.
  5. Uw huidige leverancier: Vul hier in wie uw stroom en/of gasleverancier is.

Goedkoopste gasleverancier

Klik op de knop “Bereken nu”. u ziet vervolgens alle gasleverancier gesorteerd op prijs met de goedkoopste gasleverancier bovenaan. Indien gewenst kunt u extra filteropties toepassen zodat u de vergelijking verder kunt verfijnen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor alleen 1 jarige contracten, maar u kunt ook filteren op alléén 2, 3, 4 of 5 jarige contracten. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor milieuvriendelijke gasleveranciers of een ander soort tarief zoals vaste gastarieven. Standaard is de vergelijking gemaakt inclusief alle contracten. U ziet dus direct de aller goedkoopste gasleverancier direct in het begin.