Energieveilingen en collectieve energie vergelijken

Consumentenbond, Vereniging eigen huis en ook de ANWB hebben in de afgelopen jaren met hun eigen energiecollectief verschillende energieveilingen georganiseerd. Iedereen kan meedoen aan een energiecollectief (hetzij tegen betaling) en daardoor gezamelijk lagere energieprijzen bedingen bij de energieleveranciers die deelnemen.

Energie vergelijken of meedoen aan het energiecollectief

Ondanks dat gezamenlijk besparen een goed idee is, is er veel ophef ontstaan gericht ‘tegen’ energieveilingen en energiecollectieven. Een klant zou bij een energievergelijkingssite veel meer besparen dan wanneer de klant zou overstappen bij de vergelijkingssite. Sommige energieleveranciers zoals o.a. Greenchoice en Eneco zijn van mening dat organisators van energiecollectieven niet rekening houden met milieuaspect. Hierdoor zouden veel mensen overstappen naar grijze energie. Ook vinden energieleveranciers dat energieveilingen niet genoeg rekening houden met de verhuiskosten en administratiekosten.

Energieprijzen-vergelijken.nl richt eigen energiecollectief op

Als onafhankelijke vergelijkingssite is het ons doel om de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn. Daarom hebben wij ons eígen energiecollectief opgericht. Met óns energiecollectief kunt u gewoon de tarieven van energie vergelijken én genieten het collectieve voordeel bij een overstap. U bent bij ons energiecollectief niet beperkt tot het aanbod van één of twee energieleveranciers en u kunt gewoon kiezen voor groene energie.

Bovendien hoeft ook geen extra contributiegeld (Consumentenbond) te betalen om lid te worden. Het enige wat u hoeft te doen is via Energiecolectief.nl óf Energieprijzen-vergelijken.nl uw aanvraag in te dienen. U ontvangt dan automatisch ieder jaar een compleet overzicht van de tarieven van alle energieleveranciers (Inclusief korting) op basis van uw energieverbruik rechtstreeks in uw e-mailbox. Op die manier bent u altijd verzekerd van de aller laagste energieprijzen.