Energietarieven vergelijken

Wilt u óók graag besparen op uw energielasten? Start dan direct met energietarieven vergelijken en bespaar honderden euro’s per jaar. U hoeft alleen maar uw postcode en verbruik in te vullen en de vergelijkingstool toont direct de goedkoopste energieleverancier bovenaan. Naar wens kunt u nog filteren op looptijd contract, vast of variabel energietarief, duurzaamheid of aanbieder.

Energietarieven vergelijken: wat zijn de voordelen?

Energietarieven vergelijken kent ontzettend veel voordelen, maar veruit het belangrijkste is natuurlijk dat u veel geld bespaart op jaarbasis. Indien u ervoor kiest om jaarlijks over te stappen naar een nieuwe aanbieder, bespaart u ook jaarlijks weer veel geld. Met dat geld kunt u weer leuke dingen doen: minder geld aan vaste lasten, dus weer tijd voor leuke dingen.

Gemiddelde besparing

Een gemiddeld gezin bespaart circa 285 euro per jaar door jaarlijks over te stappen van energieaanbieder. Daarentegen zien we een nog grotere besparing bij grotere gezinnen: het verschil loopt op tot wel 450 euro op jaarbasis. Dat is ontzettend veel geld dat u met slechts enkele klikken op de knop kunt verdienen, door over te stappen.

Waarom bespaart u op de energierekening?

Als u energietarieven vergelijken gaat, zult u direct al merken dat u flink kunt besparen op de energierekening. Echter klinkt het toch een beetje gek: stroom komt allemaal uit hetzelfde stroomnet, dus waarom zou het bij partij A veel goedkoper zijn dan bij partij B? Dat heeft ermee te maken dat nieuwe klanten kunnen profiteren van welkomstaanbiedingen en –acties. Dat geldt niet voor bestaande klanten. Zij krijgen hooguit een kleine ‘verlengingsbonus’, maar het verschil is vooralsnog enorm. Daarom loont overstappen altijd, indien u beschikt over een contract voor onbepaalde duur. Als nieuwe klant kunt u onder andere profiteren van een cashback korting, korting op de eerste maanden of u kunt een gratis cadeau krijgen. Hierbij kunt u onder andere denken aan een gratis iPad.

Hoe werkt energietarieven vergelijken?

Energietarieven vergelijken is ontzettend gemakkelijk met behulp van de energievergelijker. U voert als eerste uw postcode en huisnummer in. Op basis van uw woonadres kunt u inzien welke energiemaatschappijen allemaal leveren op uw locatie. Daarnaast kunt u uw verbruik invoeren. Op basis van uw verbruik worden actuele prijzen getoond van de verschillende energiemaatschappijen. Weet u uw verbruik niet? Dan wordt er een schatting gemaakt op basis van uw gezinsgrootte.

Duurzaam of niet-duurzame energieleverancier?

U kunt filteren op energieleveranciers. Zo kunt u ook kiezen voor een duurzame energieleverancier. Door te kiezen voor een duurzame maatschappij, draagt u uw steentje bij aan een beter milieu. Grijze energie wordt namelijk opgewekt uit fossiele brandstoffen. Deze zijn schadelijk voor het milieu en hebben een negatief effect. Gelukkig zijn er tegenwoordig voldoende duurzame alternatieven, welke het stroom opwekken uit onder andere windmolens, zonnepanelen of waterkrachtcentrales. De verschillen in energietarieven tussen grijze en groene energie zijn steeds minder geworden.

Een alternatief voor aardgas?

Als u energietarieven vergelijken gaat, kunt u ook kiezen voor gas bij dezelfde energieleverancier. Indien gewenst kunt u kiezen voor CO2-gecompenseerd gas. Dat wil zeggen dat de uitstoot wordt gecompenseerd met het planten van bomen. Ook wordt er met uw geld geïnvesteerd in duurzame projecten. Daarmee wordt onder andere de ontwikkeling van groen gas verder uitgebreid. CO2-gecompenseerd gas blijft aardgas, omdat er helaas nog niet voldoende goede en groene alternatieven zijn.

Een eenjarig contract uitkiezen

Als u gaat overstappen, kunt u kiezen uit meerdere contractperiodes. Zo kunt u kiezen voor eenjarig, een driejarig of een direct opzegbaar contract. Het is raadzaam om te kiezen voor eerstgenoemde: een eenjarig contract. Hier behaalt u het meeste voordeel. U profiteert maximaal van de welkomstaanbieding. Bij een driejarig contract is het voordeel in verhouding minder. Een direct opzegbaar contract is vaak duurder.

Energietarief uitkiezen

Uw nieuwe energieleverancier zal ook vragen of u een vast of variabel energietarief wilt. Een variabel energietarief kan gedurende contractperiode wijzigen per 1 januari of per 1 juli. De prijs is afhankelijk van de olieprijs. Stijgt de olieprijs? Dan stijgt ook het energie- en gastarief. Echter werkt andersom ook zo: daalt de olieprijs? Dan daalt ook het energie- en gastarief. Bij een vast tarief profiteert u niet tussentijds van voordelen. Echter bent u ook verzekerd van een bepaald tarief gedurende de looptijd.

energietarieven vergelijken

Voorkeur voor een bepaalde aanbieder?

Als u wilt kunt u ook nog kiezen voor een bepaalde aanbieder. Voelt u zich bijvoorbeeld vertrouwd bij een bepaalde energiemaatschappij? Dan kunt u ervoor kiezen om deze te selecteren bij de filters. U vergelijkt dan alleen energietarieven van de energieaanbieder in kwestie. Dit hoeft natuurlijk niet: u kunt hier ook niets selecteren. Dan worden gewoonweg alle energieleveranciers getoond. De goedkoopste staat altijd bovenaan in de zoekresultaten.

100% onafhankelijk energietarieven vergelijken

Met behulp van de energievergelijker kunt u 100% onafhankelijk energietarieven vergelijken. De handige rekentool wordt iedere dag bijgewerkt door een externe partij. Daarmee bent u ervan verzekerd dat de prijzen actueel zijn én onafhankelijk tot stand zijn gekomen. De goedkoopste energiemaatschappij staat altijd bovenaan in de vergelijkingstool.

Overstappen is ontzettend gemakkelijk

Veel mensen blijven jarenlang bij dezelfde energieaanbieder, omdat men denkt dat overstappen ontzettend moeilijk is. Echter is dat helemaal niet waar, want het is namelijk ontzettend simpel. U kunt gemakkelijk gebruikmaken van onze handige vergelijkingstool. Als u een energieaanbieder naar keuze hebt gevonden, kunt u klikken op de oranje button. U wordt dan doorgeleid naar de officiële website van de energiemaatschappij naar keuze. Hier kunt u in enkele stappen uw nieuwe energiecontract afsluiten.

Wettelijke bedenktermijn van 14 kalenderdagen

Als u eenmaal bent overgestapt, kunt u ook nog voor een bepaalde periode ‘terug’ naar uw oude energiemaatschappij. Heeft u zich achteraf dus toch bedacht? Dan heeft u nog 14 kalenderdagen na ontvangstbevestiging om uw bestelling te annuleren. Dat geldt voor zowel een telefonische als een online bestelling.

Maand opzegtermijn

In principe heeft iedere energiemaatschappij een maand opzegtermijn. Hier zult u dus ook nog rekening mee moeten houden tijdens de overstap. Vanwege de 14 dagen wettelijke bedenktermijn en een maand opzegtermijn duurt de overstap circa vier tot zes weken. U zult echter nooit zonder stroom en gas komen te zitten. De energiemaatschappijen stellen met elkaar af wanneer de overstap precies plaatsvindt. U wordt hiervan door de partijen op de hoogte gesteld.

Hulp nodig met energietarieven vergelijken?

Wilt u graag energietarieven vergelijken, maar heeft u nog vragen over onze energievergelijker? Stuur onze klantenservice dan gerust een bericht via het contactformulier op onze contactpagina. Stuur uw vragen of opmerkingen zo specifiek mogelijk door, zodat we u zo uitgebreid mogelijk kunnen helpen. We horen uiteraard graag van u.