Energierekening valt tegen na overstap

Steeds vaker wanneer men kiest voor een andere energieleverancier blijkt dat de energierekening achteraf toch een stuk hoger is dan verwacht, vaak zelf ook hoger dan de energierekening van de vorige energieleverancier. Dit heeft te maken met dat energieleveranciers zich veelal goedkoper voor doen dan ze in werkelijkheid zijn.

Veel energieleveranciers maken tegenwoordig reclame op tv, radio en internet, maar ook via deur aan deur verkoop en callcenters zijn verschillende energieleveranciers klanten aan het werven. Om ervoor te zorgen dat u niet ingaat op een te duur aanbod doet u er dus verstandig aan om de energieprijzen te vergelijken van de desbetreffende energieleveranciers.

Vergelijk energieprijzen voordat u kiest

Energieprijzen-vergelijken.nl is een vergelijkingssite die zich ten doel heeft gesteld om haar bezoekers zo goed mogelijk te informeren als het gaat om energieprijzen vergelijken en overstappen. Daarom (hoe kan het ook anders) kunt u bij ons energieprijzen vergelijken, onafhankelijk welteverstaan. Het voordeel van onze onafhankelijkheid is dat wij als vergelijkingssite op geen enkele manier zijn verbonden aan welke energieleverancier dan ook. Wij vergelijk dan ook de energieprijzen van alle energieleveranciers. En dat zorgt ervoor dat u precies weet welke energieleverancier écht de goedkoopste is.

Vergelijk energieprijzen van uw eigen energierekening

U vermeld in onze vergelijkingstool uw postcode, uw meterstanden en uw huidige energieleverancier en u laat de vergelijker vervolgens het werk doen door te klikken op ‘Bereken nu’. U ziet dan direct op basis van uw eigen energieverbruik welke energieleveranciers er zijn en welke daarvan op dat moment de goedkoopste is.

Goed besparen op uw energierekening

In veel gevallen is het mogelijk dat u een flinke duit kunt besparen op uw energierekening. Echter is dit natuurlijk wel afhankelijk van wat u nu betaalt voor energie. Het is ook mogelijk dat het energiecontract dat u al heeft gunstiger is dan een nieuw energiecontract. Om te weten wat voor u de goedkoopste energieleverancier is zult u uw eigen energieprijzen moeten vergelijken met de energieprijzen van andere energieleveranciers.