Energieprijzen vastzetten of niet

Energieleveranciers kunnen de variabele energieprijzen 2 keer per jaar veranderen. Op 1 januari en op 1 juli van ieder jaar. Wanneer de energieleverancier meer moet betalen bij het inkopen van energie, dan wordt die verhoging doorberekend aan u via een verhoging van de energieprijzen.

Energieprijzen vastzetten

U kunt uw energieprijzen laten vastzetten. Wanneer u verwacht dat de energieprijzen gaan stijgen dan kunt u ervoor kiezen om uw energieprijzen te laten vastzetten/bevriezen. Als u kiest voor het vastzetten van de energieprijzen voor bijvoorbeeld 3 jaar, dan betaalt u 3 jaar lang dezelfde energieprijzen aan uw energieleverancier. Het vastzetten van de energieprijzen heeft voor en nadelen. Zo gaat u niet méér gaan betalen voor energie als de energieprijzen stijgen, maar u gaat ook niet minder betalen voor energie als de energieprijzen dalen.

Vaste energieprijzen?

De keuze om Energieprijzen vastzetten is dus sterk afhankelijk van de ontwikkeling van de energieprijzen. Gaan de energieprijzen stijgen of dalen? Bij dalen zet u de energieprijzen niet vast en bij het stijgen van de energieprijzen zet u de energieprijzen wel vast. Start met het vergelijken van energieprijzen om te weten wat voor u het meest voordelig is.

Gerelateerde onderwerpen

U kunt ook direct de onderstaande energieprijzen-vergelijker gebruiken om de vaste energieprijzen van alle aanbieders te berekenen en met elkaar te vergelijken.