Energieprijzen gas en elektriciteit omhoog

Uit onderzoek is gebleken dat een huishoudens vorige maand gemiddeld 13 euro meer kwijt waren aan gas en elektriciteit dan een jaar eerder (2011). Door de gestegen olieprijzen zijn de leveringskosten voor gas met 9 euro gestegen. Ook de transportkosten en energiebelasting zijn gestegen. Aangezien energie voornamelijk vooraf ingekocht wordt, werkt dat pas door in de tarieven van van het jaar erop, in dit geval dus januari 2012. Terwijl de inflatie in Nederland met ruim 35 procent is toegenomen, zijn de energieprijzen met bijna 120 procent gestegen in vergelijking tot de energieprijzen 15 jaar geleden.

Energieprijzen gas en elektriciteit vergelijken

Waar de energieleveranciers continue de energieprijzen voor gas en elektriciteit hoger maken, zien andere energieleveranciers mogelijkheden om klanten te winnen door de energieprijzen niet omhoog te zetten, maar omlaag. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste energieleveranciers loopt inmiddels op tot meer dan 600 euro per jaar. Wat ook zeker interessant is om te weten is dat veruit de meeste mensen nog steeds klant is bij de duurste energieleveranciers zoals Essent, Nuon en Eneco. In meer dan 80% van alle vergelijkingen is het mogelijk om forse besparingen te realiseren.

600 euro per jaar besparen op stroom en gas

In onze website hebben we de energieprijzen van alle energieleveranciers opgenomen zodat u als bezoeker eenvoudig kunt bepalen welke energieleverancier voor u de goedkoopste is. Op basis van gemiddeld energieverbruik is het zelfs mogelijk om meer dan 600 euro per jaar te besparen. Start daarom met energieprijzen vergelijken en betaal niet meer teveel voor uw energierekening.