Energieprijzen België omlaag

Electrabel, de grootste energieleverancier van België, trekt in navolging van Luminus, Eneco en Essent de indexering van de aardgasprijzen in. Bovendien kunnen de klanten Electrabel binnenkort rekenen op een daling van de vaste prijzen tot 16 procent. Dat maakte het bedrijf vanmiddag bekend. Ook Nuon volgt de andere leveranciers.

Het bedrijf verlaagt de prijs voor aardgas met meer dan 10 procent en die voor elektriciteit met gemiddeld 11 procent. Voor een gemiddeld gezin betkent dat een besparing van ongeveer 200 euro per jaar.

Daarnaast kondigde het bedrijf ook aan dat de schadevergoedingen van 50 euro voor vroegtijdige contractverbreking worden geschrapt waarmee Electrabel naar eigen zeggen de klanten “volledige vrijheid” wil geven.

Electrabel hoopt zo een leegloop te vermijden. Sinds 1 januari 2011 hebben liefst 144.000 Vlaamse gezinnen en bedrijven Electrabel de rug toegekeerd om over te stappen naar een goedkopere elektriciteitsleverancier. In dezelfde periode verloor Electrabel 107.000 Vlaamse aardgasklanten.

Lees meer op Hbvl.be