Verwachting energieprijzen 2013

Verwacht wordt dat de energieprijzen in 2013 lager worden. Verschillende energieleveranciers waaronder Nuon, Essent en eneco hebben al aangegeven de energieprijzen 2013 te verlagen. Dit betekent dat de energierekening een stukje lager zal worden dan u gewend bent. Ongeveer 80 euro op basis van gemiddeld energieverbruik.

De afgelopen jaren zijn de energieprijzen vooral gestegen. Daar lijkt nu verandering in te zijn gekomen. Echter, de overheid zal de komende jaren wel extra verhogingen doorvoeren op de energiebelasting. Hierdoor zal de energierekening wel iet gaan toenemen. Ongeveer 30 euro op basis van gemiddeld energieverbruik.

Conclusie energieprijzen verwachting

Waar het op neer komt is dat de energieprijzen bij verschillende leveranciers dalen en dus uw energierekning lager gaat worden, omdat de energiebelasting stijgt zal de energierekening toch niet zo veel lager zijn als sommige leveranciers u willen doen geloven. Voor een onafhankelijke vergelijking start u met energieprijzen vergelijken. U weet dan direct welke aanbieders in uw regio energie leveren en welke het meest voordelig is.