Energieprijzen 2012

Energieprijzen 2012 zijn per 1 januari 2012 bekend gemaakt. De energiemarkt was in 2011 erg onrustig. Dit heeft er toe geleidt dat de energieprijzen 2012 stijgen. Klanten van Nuon en Eneco betalen door de verhoogde energieprijzen 2012 ongeveer 40 euro per maand extra op basis van gemiddeld energieverbruik. Er zullen ook energieleveranciers zijn die de energieprijzen 2012 niet verhogen. Hierdoor is het mogelijk om te besparen op uw energiekosten.

Vergelijk energieprijzen 2012

Vergelijk de energieprijzen 2012 om te berekenen hoeveel u kunt besparen. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste energieleveranciers is op dit moment meer dan 500 euro per jaar (Gemiddeld energieverbruik). Afhankelijk van hoeveel stroom en gas u verbruik kan de besparing afwijken. Vermeld uw gegevens om exact te berekenen wat de kosten zijn per leverancier en hoeveel u kan besparen.

Energieprijzen 2012

De energieprijzen 2012 zijn hoger dan vorig jaar. Een gezin betaalt in 2012 zo’n 40 euro per maand meer voor energie. Doordat we steeds meer energie verbruiken voor elektrische apparaten, maar ook door de economische crisis en de stijgende olieprijzen, worden de inkoopsprijzen voor energie leveranciers steeds hoger én de energieprijzen die u moet betalen alsmaar duurder. Veel energieleveranciers investeren in duurzame energie voorzieningen zoals windenergie, zonneenergie en biomassa.

De nieuwe energie bronnen zullen pas op langere termijn rendabel worden. Er wordt vooralsnog veel meer geld geïnvesteerd voordat energie goedkoper zal worden. Al deze kosten ziet u terug in stijgende energieprijzen en daarmee een verhoging van uw energierekening van ongeveer 40 euro per maand. De genoemde toename geldt voor een gemiddeld verbruik van 3.500 kWh en 1.800 m3 gas.

Op deze website kunt u de energieprijzen vergelijken van alle energieleveranciers. Hierdoor kunt u precies zien welke energieprijzen de laagste zijn en welke energieleverancier het meeste voordeel oplevert. De gemiddelde besparing via Energieprijzen-vergelijken.nl is maar liefst 650 euro per jaar. Start met energieprijzen vergelijken en bespaar in 2012 honderden euro’s op uw energierekening!