Energieprijzen 2012 Essent

Vermeld uw gegevens en klik op ‘Bereken nu’. U ziet dan direct de energieprijzen van Essent. Vervolgens kunt u de energieprijzen van Essent vergelijken met andere energieleveranciers zoals o.a. Nuon, Eneco, Greenchoice of Nederlandse energiemaatschappij. Essent heeft regelmatig aanbiedingen waardoor het energiebedrijf wel heel goedkoop uit de bus komt.

Energieprijzen 2012 Essent

  • Energieprijzen-vergelijken.nl vergelijkt 100% onafhankelijk van energieleveranciers.
  • Energieprijzen-vergelijken.nl verzorgt de overstap inclusief het opzeggen van uw oude leverancier.
  • Met Energieprijzen-vergelijken.nl geniet u van extra korting. U geniet dus van scherpere energieprijzen.

Energie aanbiedingen Essent

Aanbiedingen van Essent zijn meestal van tijdelijke aard. Om te bepalen wie de goedkoopste energieleverancier 2012 is raden wij u aan om de energieprijzen 2012 Essent te vergelijken met andere energieleveranciers. Hierdoor ziet u een compleet overzicht van alle energieleverancier met de goedkoopste energieleverancier bovenaan. Op die manier kunt u eenvoudig bepalen welke energieleverancier de goedkoopste en duurste is.

Energieprijzen 2012 Essent

Hieronder ziet u de energieprijzen van Essent 2012. Bij Essent hebt u te maken met 2 soorten energietarieven. Namelijk enkeltarief (Enkele energiemeter) en dubbeltarief (dubbele energiemeter). Standaard maakt iedereen gebruik van een enkele energiemeter. Echter, u kunt ook kiezen voor een dubbele energiemeter. In dat geval wordt uw energieverbruik gemeten op basis van 2 dagperiodes. Overdag en Snachts. Voor beide geldt dan een verschillend energietarief. Enkeltarief is altijd hetzelfde, ongeacht het tijdstip waarop u elektriciteit verbruikt.

Overeenkomst 3 jaar Tarief incl. 19% BTW
Leveringstarief per kWh 8,40 cent
Energiebelasting 0-10.000 kWh2 13,57 cent
Totaal per kWh 21,97 cent
Vastrecht per maand1 € 2,49
Heffingskorting Energiebelasting per jaar € 379,16-


Overeenkomst 5 jaar Tarief incl. 19% BTW
Leveringstarief per kWh 8,60 cent
Energiebelasting 0-10.000 kWh2 13,57 cent
Totaal per kWh 22,17 cent
Vastrecht per maand1 € 2,49
Heffingskorting Energiebelasting per jaar € 379,16-

1Wanneer u op het betreffende leveringsadres uitsluitend stroom afneemt van Essent, bedraagt het vastrecht € 2,99 inclusief btw per maand.

2Is uw jaarverbruik groter dan 10.000 kWh dan gelden andere tarieven van de energiebelasting:

Energiebelasting Essent

De energiebelasting is afhankelijk van de hoogte van uw energieverbruik. Deze belasting wordt door de overheid vastgesteld. Essent brengt de energiebelasting bij u in rekening en draagt het weer af aan de overheid. Energiebelasting wordt door de overheid geheven omdat energie verbruiken schadelijk kan zijn voor het milieu. Iedereen heeft energie nodig. Daarom is er tot een bepaalde hoeveelheid energieverbruik een heffingskorting energie in het leven geroepen. U wordt dan voor een gedeelte van de te betalen energiebelasting vrijgesteld. Lees meer informatie over heffingskorting energie.

Energiebelasting per kWh Incl. 19% BTW
1 – 10.000 kWh 13,57 cent
10.001 – 50.000 kWh 4,94 cent
50.001 – 10 miljoen kWh 1,32 cent
Heffingskorting energiebelasting (€/jaar)* -379,16

* Voor elektriciteitsaansluitingen met een aansluitwaarde groter dan 1x6A van onroerende zaken die geen verblijfsfunctie hebben is een heffingskorting van – € 142,35 van toepassing.

Netwerktarieven Essent

De netbeheerder brengt netwerkkosten voor het aanleggen, beheren en onderhouden van het netwerk in rekening. Wie de netbeheerder is, is afhankelijk van het leveringsadres. Kijk hier welke netbeheerder in uw provincie actief is.  Bij Essent ontvangt u één rekening waarop zowel de leveringskosten als de netwerkkosten overzichtelijk zijn weergeven. Essent betaalt vervolgens de netwerkkosten weer aan de netbeheerder. U heft deze dus niet zelf aan uw netbeheerder te betalen.

Netwerkkosten elektriciteit Vastrecht per jaar incl. 19% BTW
Capaciteitstarief € 209,16
Meterhuur/meetdienst € 31,39
Totaal € 240,55

De netwerktarieven op uw rekening kunnen afwijken van de getoonde tarieven van de voorbeeldnetbeheerder. De netwerkkosten kunnen periodiek worden aangepast.

Energieprijzen Essent 2012

Energieprijzen 2012 Essent vergelijken met de energieprijzen van alle andere energieleveranciers. U ziet met Energieprijzen-vergelijken.nl direct welke energieleverancier de goedkoopste is. Let op: Voor een correcte vergelijking van de energieprijzen heeft u uw eigen energierekening nodig. Daarop vindt u de totale kosten van uw huidige energieleverancier. Uw energievebruik vindt u terug op uw jaarafrekening. Heeft u deze gegevens bij de hand, dan kunt u nu beginnen met de energieprijzen van Essent te vergelijken met uw eigen energieprijzen en met die van alle andere energieleveranciers.