Energiemeter

Iedereen die energie verbruikt maakt gebruik van een energiemeter. Een energiemeter meet het energieverbruik voor stroom en gas. Aan de hand van uw energieverbruik kan uw energieleverancier bepalen hoeveel uw energierekening bedraagt. 

Behalve dat uw energieleverancier kan meten hoeveel energie u verbruikt is het ook verstandig om zelf uw energiemeter bij te houden, zo voorkomt u verwarring. Het beste is om maandelijks of wekelijk uw energieverbuik te noteren op een briefje in uw meterkast. Zodoende kunt u zelf ook zien hoeveel energie u eigenlijk verbruikt en kunt u makkelijk besparen op uw energiekosten. Denk bijvoorbeeld aan de computer, de tv, de wasmachine of andere elektrische apparaten.

Dubbele energiemeter
Om uw energiekosten te verlagen kunt u een dubbele energiemeter aanvragen. Hierdoor kunt u in de avond en nacht uren voordelig energie verbruiken. Meer informatie over de dubbele energiemeter.

Hieronder kunt u 2 handige Energieverbruikskaarten downloaden die u kunt uitprinten voor in uw meterkast. Tevens is er ook een exelversie toegevoegd die u thuis kunt aanpassen daarnaast is eens telfunctie toegevoegd die automatisch uw energieverbruik optelt.

Enkele energiemeter

Dubbele energiemeter

Wilt u weten welke energieleverancier de goedkoopste energieleverancier is? Start dan met energieprijzen vergelijken.