Electrabel

Electrabel

Op deze website kunt u de energieprijzen vergelijken van Electrabel. Electrabel Energie Nederland is naast energieleverancier ook energieproducent. Electrabel hoeft hierdoor geen energie bij andere energieleveranciers in te kopen. Electrabel levert tegen de laagste energieprijzen als het gaat om 3 jarige energiecontracten met vaste energieprijzen. Natuurlijk kunt u ook gewoon energie afnemen tegen een variabele energieprijs.

Duurzame energie

Electrabel investeert in de gehele energiemix door met nieuwe technologieën het rendement van bestaande energiecentrales te verhogen; door nieuwe, efficiëntere en flexibele energiecentrales te bouwen en door te investeren in hernieuwbare bronnen, zoals windenergie op land en biomassa.

Adresgegevens Electrabel

Postbus 554 , 8000 AN Zwolle

 • jouwelectrabel@electrabel.nl
 • www.electrabel.nl

Telefoontijden helpdesk: ma-vr 8.00-18.00 uur
Telefoonnummer helpdesk: 088 444 66 22
Telefoonkosten helpdesk: n.v.t.

3 gedachten over “Electrabel”

 1. OP 7 januari 2013 kreeg ik een brief over verlenging van de overeenkomst. Wanneer ik de vorige afrekening nakijk betaal ik voor het gas 0,31550 per m3 en nog een kleine maandelijke vergoeding voor de levering van gas. In de nieuwe overeenkomst moet ik plotseling 0,6640 per m3 betalen. Ik moet hier toch ergens een fout maken?

  R. de Boer
  W. Sonneveldstraat 15
  7558LX Hengelo (O)
  074-2775304
  EAN-code 87169160000793074

  Beantwoorden
  • Geachte heer de Boer,

   Er is een verschil voor de berekening van de zakelijke markt en de particuliere markt.
   Voor de zakelijke markt gaat men uit van zogenaamde “kale”prijzen. Dit zijn prijzen waaraan nog geen energiebelasting, regiotoeslag en BTW is toegevoegd.
   Uw eerste bedrag is deze kale prijs en de tweede de all-in prijs, dus de particuliere prijs.
   Echter, als u terug rekent vanaf de prijs per kub. van 66,4 cent komt u op ongeveer 0,46 cent voor de kale prijs uit en dat is ongeveer de hoogste prijs van Nederland op dit moment.

   In de praktijk zie je vaak, dat de stroomprijzen verlaagd worden en tegelijk de gasprijzen verhoogd.
   Vaak betaal je dan in totaal meer dan voorheen, terwijl het lijkt, alsof je minder betaalt.
   Ook de vaste kosten, welke berekend worden door de energiemaatschappijen, worden soms verhoogd om extra geld binnen te halen of om “lagere” tarieven voor stroom en gas te tonen.
   In werkelijkheid betaal je dan toch dezelfde kosten als voorheen.

   Beantwoorden
 2. 2 weken geleden via deze website overgestapt. Alles is prima verlopen. Ook mijn oude leverancier werd netjes opgezegd. Had een paar vragen via e-mail gestuurd die ook duidelijk en snel werden beantwoord. Bedankt. Door jullie heb ik weer vertrouwen gekregen in de energiemarkt.

  Vriendelijke groet,

  Tevreden klant uit Scharnegoutum

  Beantwoorden

Plaats een reactie