Energieleveranciers vergelijken

Wilt u graag overstappen naar een goedkope energieleverancier? Start dan vandaag nog met energieleveranciers vergelijken en bespaar tot wel honderden euro’s per jaar. Met behulp van onderstaande vergelijkingstool heeft u de mogelijkheid om op eenvoudige manier te filteren op onder andere duurzaamheid, contractperiode, energietarief of aanbieder. Besparen op uw vaste lasten was nog nooit zo eenvoudig.

Energieleveranciers vergelijken levert altijd voordeel op

Als u over een aflopend contract of een contract voor onbepaalde tijd beschikt, levert energieleveranciers vergelijken altijd geld op. U kunt namelijk flink besparen op uw energielasten, omdat u simpelweg geld bespaart door te profiteren van welkomstcadeaus en –aanbiedingen. Vrijwel iedere energieleverancier heeft zulke acties. Voer daarom uw postcode en verbruik in en vergelijk direct de verschillende energieleverancier. Op basis van uw woonadres en verbruik staat de goedkoopste energie standaard bovenaan.

Wat houden welkomstaanbiedingen en –kortingen in?

Als u energieleveranciers vergelijken gaat, kunt u profiteren van welkomstaanbiedingen en –kortingen. Waarom doen energiemaatschappijen dit én wat levert hen dit op? De meeste mensen kiezen ervoor om eenmalig een energieleverancier uit te kiezen. Zij blijven hier trouw aan en veranderen verder niet meer van leverancier. Diezelfde energiebedrijven weten dat ook en daarom is het aantrekkelijk om mensen te lokken met een goede deal. Veel mensen stappen immers niet over, indien zij beschikken over een contract van onbepaalde duur. Daarom kunt u ook zoveel profiteren! De cashback-kortingen kunnen u honderden euro’s per jaar opleveren. Stap daarom ook ieder jaar weer over na een nieuwe leverancier en profiteer van hoge korting.

Wilt u duurzame energieleveranciers vergelijken?

Indien gewenst kunt u ervoor kiezen om alleen duurzame leveranciers met elkaar te vergelijken. In het overzicht kunt u namelijk eenvoudig selecteren dat u alleen wilt kiezen voor een groene leveranciers. U kunt dan onder andere kiezen uit stroom van windmolens of stroom van zonnepanelen. In sommige gevallen wordt er ook energie geïmporteerd uit het buitenland, waaronder waterkrachtenergie. Dat wordt veelal opgewekt in de Scandinavische landen. Door te kiezen voor een duurzame maatschappij, draagt u uw steentje bij aan een beter milieu. De verschillen qua prijs tussen groen en grijs zijn in de laatste jaren ook sterk afgenomen. In sommige gevallen betaalt u zelfs dezelfde prijs. Waarom dan kiezen voor grijze energie, als het ook duurzaam kan?

Kies uw looptijd contract

U heeft de mogelijkheid om te kiezen uit verscheidene contractperiodes. In de regel kunt u kiezen tussen een eenjarig, een driejarig of een direct opzegbaar contract. In sommige gevallen kunt u ook nog kiezen voor langere contractperiodes. Of dat echt verstandig is? U kunt het beste kiezen voor een eenjarig contract. U profiteert dan namelijk het meeste van de energiedeal. Over het algemeen is de korting minder hoog bij een driejarig contract. Het nadeel daarvan is echter wel, dat u over een jaar direct weer moet overstappen. Echter kunt u dan weer profiteren van nieuwe tarieven. Een eenjarig contract is daarom aan te raden.

energieleveranciers vergelijken

Vast of variabel tarief

Als u energieleveranciers vergelijken gaat, kunt u altijd kiezen uit een vast of variabel energietarief. De benamingen vertellen al enigszins waar het overgaat: bij een vast tarief staat het energietarief gedurende de looptijd vast, terwijl er bij een variabel tarief wordt gewerkt met variabele energietarieven. Over het algemeen liggen de variabele tarieven net iets lager dan een vast tarief. Ook kunt u tussentijds profiteren van een scherper tarief, indien het energietarief daalt. Echter kan het ook de andere kant op werken: de tarieven kunnen ook omhooggaan en dat kan ook betekenen dat u juist meer gaat betalen dan het vaste tarief. Het tarief hangt altijd samen met de olieprijs. Indien deze stijgt, stijgt ook het tarief. Andersom geldt het ook: als deze daalt, daalt ook het tarief.

Onafhankelijk energieleveranciers vergelijken

De handige vergelijkingstool werkt 100% onafhankelijk. Iedere dag wordt de rekentool namelijk bijgewerkt door een externe partij. Zij zorgen ervoor dat alle prijzen up-to-date blijven. Zo weet u dan ook zeker dat u kiest voor de beste energiedeal met behulp van de rekentool. Voor ons maakt het ook niet uit voor welke leverancier u kiest: onze doelstelling is juist dat u de goedkoopste energiemaatschappij kiest. Zo houdt u geld over in uw portemonnee en van dat geld kunt u weer leuke dingen doen!

Wanneer kan én mag ik overstappen?

Als u energieleveranciers vergelijken gaat, is het altijd belangrijk om te kijken naar uw huidige contractperiode. Indien u namelijk te vroeg overstapt, kan het zijn dat u een overstapboete ontvangt van uw huidige leverancier. U pleegt dan min of meer contractbreuk, indien u nog beschikt over een lopend contract. Daarom is het belangrijk dat u uw huidige contractgegevens erbij staan.

Tegenwoordig staat dit vaak ook online, indien u een eigen onlineaccount heeft. Mocht dat niet zo zijn, dan kunt u de papieren raadplegen die u gekregen heeft van de maatschappij. Tevens kunt u uw huidige maatschappij bellen. Het kan zijn dat zij dan ook een nieuw voorstel doen, omdat zij weten dat u graag wilt overstappen. Helaas is een ‘verlengingsbonus’ altijd veel minder hoog dan een welkomstkorting bij een nieuwe maatschappij. Vergelijk daarom de deal wel altijd via de vergelijkingstool.

Mocht u de laatste jaren niet zijn overgestapt, is de kans heel groot dat u beschikt over een contract voor onbepaalde duur. U kunt dan direct starten met energieleveranciers vergelijken. U kunt ook alvast starten met energieleveranciers vergelijken, indien uw contract nog circa zes weken doorloopt. Er is namelijk een opzegperiode van een maand en u heeft nog twee weken bedenktijd.

De handige overstapservice

De meeste energieleveranciers bieden een handige overstapservice. Daarmee wordt overstappen nog eens erg gemakkelijk. Het enige wat u hoeft te doen, is de juiste energieleverancier zoeken in ons overzicht. U geeft dan aan wanneer het nieuwe contract moet ingaan en verder hoeft u niets meer te doen. De nieuwe maatschappij zegt het oude contract voor u op.

Beide energieleveranciers vragen nog wel naar uw meterstand. Uw nieuwe maatschappij heeft dat nodig voor de vaststelling van het termijnbedrag, terwijl uw oude maatschappij dit nodig heeft voor de eindafrekening. U komt, beloofd, nooit zonder gas en stroom te zitten. De twee maatschappijen zorgen er namelijk voor dat de overstap naadloos in elkaar overloopt. Over het algemeen duurt de volledige overstap circa vier tot zes weken.

Hulp nodig met energieleveranciers vergelijken?

Wilt u graag energieleveranciers vergelijken, maar heeft u hier nog enige hulp bij nodig? Stuur ons dan gerust een bericht via het contactformulier op onze contactpagina. Uiteraard helpen wij u graag tijdens werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur. Stuur uw vragen en eventuele opmerkingen specifiek door, zodat we u zo goed mogelijk kunnen assisteren. We horen graag van u.