Energieleverancier Budget Energie neemt NLE over

De Nederlandse energieleverancier Budget Energie, onderdeel van Nuts Groep, neemt concurrent NLE (Nederlandse Energie Maatschappij) over. Daarmee wordt het bedrijf nu, naar eigen zeggen, de vierde energiemaatschappij van Nederland met circa 600.000 klanten en 700 miljoen euro omzet.

Dat melden beide bedrijven in een persbericht op de website. Nuts Groep is weer voor 50 procent onderdeel van de grotere investeerder Waterland. Zij nemen alle aandelen over van NLE. Er is geen overnameprijs bekend gemaakt.

De merken blijven echter naast elkaar bestaan. Nuts Groep is niet alleen in Nederland actief, maar werkt ook nog onder merknaam Elegant in België. Hier heeft men circa 100.000 klanten.

Sjef Peeraer, oprichter en directeur van Nuts Groep, verwacht dat veel van het huidige personeel kan blijven. Verder verwacht de directeur dat de bedrijven elkaar kunnen versterken. Zo is men bij Budget Energie juist IT- en procesgedreven en heeft NLE marktbewerking en productontwikkeling in een verder stadium ontwikkeld.

Internet, televisie en telefonie

Naast energie biedt NLE ook internet, televisie en telefonie aan. Vorig jaar haalde het bedrijf een omzet van maar liefst 333 miljoen. De nettowinst kwam uit op 12 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat is nog nooit zo hoog geweest.

Overstappen van energieleverancier? Start vandaag nog met energie vergelijken en bespaar ook uw maandlasten!