Energiebelasting en heffingskorting in 2012

Energieverbruik is slecht voor het milieu. Als we samen steeds meer energie verbruiken, dan raken fossiele brandstoffen als gas en steenkool steeds sneller op. Omdat energiecentrales meer gassen uitstoten warmt de aarde ook op. Daarom heft de overheid energiebelasting. Op die manier probeert de overheid u te stimuleren om beter met energie om te gaan en energie te besparen.

Hoe zuinig u ook bent, u hebt een altijd een bepaalde hoeveelheid energie nodig om te kunnen leven. Voor dit minimale verbruik betaalt u geen energiebelasting. U krijgt daarvoor een korting op uw energienota. Die korting noemen we heffingskorting.

Heffingskorting Korting per jaar
Heffingskorting energiebelasting € 379,16

Als de overheid de belastingen en heffingen aanpast, dan wijzigen de tarieven en voorwaarden van energieleveranciers. Zij zijn verplicht deze kosten bij u in rekening te brengen. De wijziging en de ingangsdatum daarvan moeten energieleveranciers tijdig aan u doorgeven, meestal is dit 10 kalenderdagen. De wijzigingen gelden doorgaans ook op bestaande leveringsovereenkomsten.

Bent u benieuwd naar de energieprijzen van de energieleveranciers en wilt u deze vergelijken met energieprijzen van andere energieleverancier, dan kunt u hieronder onafhankelijk energieprijzen 2012 vergelijken. Lees voor meer informatie over Energieprijzen-vergelijken.nl de meest gestelde vragen.