Windenergie

Wij kennen energie een bepaalde kleur toe en dat heeft te maken met de opwekkingsbron. Groene energie en grijze energie. Groene energie is energie vrijgemaakt uit onuitputtelijke en dus schone bronnen. Voorbeelden daarvan zijn de zon, wind, water en biomassa. Dit zijn elementen uit de natuur. Net zoals bij grijze energie ook elementen uit de natuur worden gebruikt, maar die raken op. En tevens is grijze energie vervuilend omdat daar veel broeikasgassen bij vrijkomen. Windenergie wordt dus met behulp van een windmolen en turbine opgewekt. Het is dus een groene energie variant en het meest aangeboden op de energiemarkt.

Groot aandeel in windenergie in Nederland

Hoe komt dat? Omdat er veel windenergie beschikbaar is, Nederland is dan ook een windrijk land. Maar het kan ook zo zijn dat we gebruik maken van buitenlandse windenergie. Een voorbeeld van windenergie op land zien we in Flevoland daar staan heel veel windmolens opgesteld. Nederland moet volgens de afspraken van het Energieakkoord in 2020 een capaciteit van 6000 mw aan windenergie hebben geïnstalleerd. Elk jaar komen er dus heel veel windmolens bij. De CO2 uitstoot zou met bijna 50% moeten zijn verlaagd in 2030. Daarom moeten er meer windmolens en zonnepanelen worden geplaatst.

Nederland windklimaat

De kosten voor windparken zijn gelukkig gedaald en het eerste windpark dat zonder subsidie kan worden gebouwd is al een feit. Windmolens worden op land maar ook op zee gebouwd. Het klimaat van Nederland leent zich er dan ook uitstekend voor. Tijdens het energie vergelijken komen we ook vaak windproducten tegen. Er is veel aanbod in windenergie. Een windpark is dan ook makkelijker te realiseren dan de overige vormen van duurzame energie. Vooral offshore windparken genereren heel veel windenergie. En over het algemeen waait het ook vaak in Nederland. Omdat het aandeel moet toenemen zullen er dus meer windmolens moeten worden geplaatst.

Veel groene energieleveranciers op de energiemarkt

Greenchoice was de eerste energieleverancier die windenergie van eigen bodem bood. Tegenwoordig zijn er veel meer energieleveranciers die windproducten in hun aanbod hebben opgenomen. Ook zonne-energie maakt een inhaalslag, maar het aandeel in wind is nu nog veel groter. Heeft u interesse in windproducten? Dan bieden wij u de mogelijkheid om specifiek op stroom van windmolens te zoeken. Het enige wat u hoeft te doen is het aanvinken in de vergelijker. Wij tonen binnen enkele seconden dan alle windenergie aanbiedingen. Kiezen voor energie afkomstig van een onuitputtelijke bron heeft de prioriteit. Wij als consumenten moeten namelijk ook ons steentje bijdragen. En hoe doen we dat beter dan ook kiezen voor groene energie?