Welkomstpremie energie

De welkomstpremie energie is dé reden waarom velen overstappen. En dat is niet verwonderlijk. Bekijken we een energievergelijking dan zien we premie’s van €150 tot €200. En dan hebben we het nog niet eens over de lage tarieven. Als we voor een dergelijke welkomstpremie kiezen dan is het bedrag dat bespaard wordt gauw €350 per jaar. De hoogte hangt natuurlijk af van welke aanbieding u kiest.

Welke welkomstpremie energie kiest u?

De welkomstpremie energie is voor energiebedrijven het lokmiddel om nieuwe klanten te lokken. Meestal kiezen consumenten het eerste energiebedrijf uit de energievergelijking. Als we op een gemiddeld verbruik van 3500 kWh en 1500 m3 nu €150 per maand betalen, dan kunnen we dat al verlagen naar €120 per maand bijvoorbeeld. Dat scheelt al €360 per jaar. En als u vier jaar geleden bent overgestapt kunt u zelfs meer besparen. Het hangt ook af van wat u nu betaalt.

De kosten per jaar zijn belangrijk

Als we met een dergelijke energievergelijking zien dat we veel kunnen besparen dan is dat natuurlijk fijn. Die dertig euro minder per maand kan gespaard worden, of u houdt extra over voor de boodschappen. De prijs die per jaar wordt gevraagd dus de totale jaarlijkse kosten die is belangrijk. We kunnen wel naar een welkomstpremie van €100 kijken maar de tarieven moeten er ook naar zijn. U krijgt dan in ieder geval een indicatie van wat er te koop is.

Verdien tot €500 per jaar

Bekijk altijd of de welkomstpremie al verrekend is, of dat u deze achteraf ontvangt. Dan komt u ook niet voor verrassingen te staan. Nu u toch aan het besparen bent, begin dan ook meteen bij u thuis. Door actief minder energie en gas te verbruiken zult u uw voorschotnota ook kunnen verlagen. Dan is de besparing niet €350 per jaar maar zelfs €500 per jaar. Eigenlijk kan het best een leuke bezigheid zijn, want aan het einde van de rit heeft u dat geld zelf verdiend. Want u bent gaan bezuinigen en het leverde geld op.

Nu uw energieprijzen vergelijken?

Elk jaar verschijnen er weer nieuwe welkomstpremie’s. Zo kunt u er een sport van maken om elk jaar opnieuw te starten met energie vergelijken. Houdt uw energierekening goed in de gaten. En blijf de energieprijzen in de gaten houden. Zodra er iets veranderd kunt u daar handig op inspringen. Zo hoeft u eigenlijk nooit teveel te betalen. Start nu met energieprijzen vergelijken en vindt de beste deal voor uw adres.