Warmtepomp

De warmtepomp kan nu al het aardgas vervangen. Want een warmtepomp kan met behulp van bodemwarmte of omgevingswarmte uw woning verwarmen. Een warmtepomp kan dus ook de woning verkoelen. Zo is er ook een warmtepomp die tevens kan voldoen aan de warm water vraag. Warmtepompen passen in het segment duurzame energie.

Warmtepomp is duurzaam

Steeds meer woningen zijn dan ook voorzien van een duurzame pomp die warmte creëert. De pomp kan al gebruik maken van lage temperaturen en dit omzetten in behaaglijke warmte. Ook is de duurzame pomp milieuvriendelijker dan aardgas. Bij aardgas komt CO2 vrij, en daarbij raakt aardgas op. Uiteindelijk zullen alle woningen in 2050 zonder gas verwarmd worden. En dan is de warmtepomp een zeer geschikt alternatief.

Subsidie voor de aanschaf

Omdat een warmtepomp vrij prijzig is, verstrekt de overheid subsidies. Zo wordt de drempel verlaagd om een dergelijke duurzame pomp te installeren. Uw energierekening zal dus ook een stuk lager worden. Aardgas is duurder dan stroom. De warmtepomp kan dus warmte halen uit de bodem of uit de lucht. Een warmtewisselaar zorgt er weer voor dat de warmte aan een boiler wordt toegevoegd. Ook hier wordt gewerkt met een gesloten systeem.

Straks van het gas af?

Er zijn verschillende pompen, de pomp die gebruik maakt van de lucht zal buiten worden geplaatst. Een aardwarmtepomp kan volledig elektrisch werken. In combinatie met zonnepanelen zit u helemaal goed. Daarbij kan de gasaansluiting de deur uit. Want u kookt dan ook elektrisch.

Vraag offertes op en vergelijk de verschillende warmtepompen

Doe goed onderzoek naar de duurzame pompen als u één wilt aanschaffen. Er zijn een aantal keuzes. Vraag ook verschillende offertes op. Zo kunt u de kosten vergelijken. Het RVO biedt meer informatie over de subsidies die verkrijgbaar zijn. Zo hebben ze een apparatenlijst beschikbaar gesteld. Daarin staan alle pompen die in aanmerking komen voor een subsidie.