Verwarmingskosten

Onze verwarmingskosten zijn voor een groot deel afhankelijk van ons gedrag. Hoe warmer de verwarming wordt gezet des te hoger de kosten. De kosten voor verwarming liggen hoger dan de kosten voor stroom. Aardgas is duurder gemaakt door de overheid. Onze gasvoorraden zijn niet oneindig, en de gaswinning zorgt voor aardbevingen en schade. Daarop heeft de overheid eerder al besloten de gaswinning terug te schroeven. Wij maken daardoor meer gebruik van buitenlands gas.

Verwarmingskosten verlagen?

Wilt u uw verwarmingskosten graag verlagen? Dan moet u beter opletten hoe u verwarmd. Dus loop de cv-installatie eens na, hieraan zijn de radiatoren verbonden. Heeft u in ieder vertrek de radiator aan? Niet doen! Dit is onnodig stoken en dat hoeft niet. Stook alleen waar u verblijft. Dus bij de meesten is dit de woonkamer. Die kunt u gerust verwarmen. De rest is overbodig. In bijna elk vertrek hangt wel een radiator. In de gang, in het toilet, in de badkamer enzovoorts. Maar stel u zelf de vraag: Hoelang bent u daar?

Minder gas is beter voor de gezondheid en uw voorschotnota

Douchen is in tien minuten gebeurd, het afdrogen een paar minuten. En dan verlaat u de badkamer weer. Een bezoek aan het toilet neemt ook niet lang in beslag. En meestal is het toilet inpandig gebouwd. Zonder ramen dus en dus minder kans op kou. Ook daar hoeft de radiator niet aan. Dan de slaapkamers we nemen aan dat u een warm dekbed heeft dus daar kunnen ze ook uitgedraaid worden. Dan hebben we nog de keuken, als u kookt dan produceert u al warmte. En na het koken wordt er gegeten aan tafel in de woonkamer.

Hoeveel kunt u besparen?

Dus dan hebben we al een aantal vertrekken besproken waar geen verwarming nodig is. Door hier allemaal de radiatoren uit te draaien zult u uw verwarmingskosten verlagen. Een globale berekening is dan €150 per jaar. Wat u dus minder hoeft te betalen. Dan kunt u ook weer opnieuw energie en gas vergelijken. En dan kunt u nog eens minimaal €250 per jaar besparen. Maar het gemiddelde besparingsbedrag ligt wel hoger. Dit hangt af van uw verbruik en de geboden kortingen.

Spannend he? Wilt u nu ook weten hoeveel u kunt besparen met vergelijken? Neem uw huidige verbruik er maar bij. Vul deze in in de vergelijker gevolgd door uw postcode. Dan laten wij u direct zien waar u moet zijn voor de goedkoopste deal.