Vastrecht energie

Vastrecht energie kosten worden in rekening gebracht door de netbeheerders aan de energieleveranciers. Deze kosten vindt u terug op uw energierekening. Het bedrag dat u betaalt voor vastrecht is verschillend per energieleverancier. Vooral leveranciers met lage energietarieven hanteren vaak hogere vastrecht kosten. Wij houden rekening met die kosten zodat u precies weet waar u aan toe bent!

Besparen op vastrecht energie

U kunt dus besparen op vastrecht kosten energie. Maar zoals we hierboven schreven kunnen de energietarieven wel weer hoger zijn. Het beste is om u te fixeren op de totaalprijs. Want dat zorgt ervoor dat de energiekosten verlaagd kunnen worden. We letten dus op de totale jaarlijkse kosten. En het wordt u al makkelijk gemaakt. De goedkoopste energieleverancier staat bovenaan. De eerste van de reeks aanbiedingen is altijd de goedkoopste.

Neem alle energie aanbiedingen door

Waarom staan er dan meerdere aanbiedingen in de vergelijker? Omdat niet elke consument persé kiest voor de eerste in de rij. En er zijn voldoende consumenten die liever echt groene energie afnemen. Dat wil niet zeggen dat groene energie niet goedkoop kan zijn. Integendeel, maar de eerste aanbieding kan een mix van soorten energie zijn. Dus groene energie uit Frankrijk en een deel uit Nederland. Dit zetten we er ook bij. We geven aan wat het product bevat.

Groene energie in het algemeen of echt uit NL?

Maakt de herkomst van energie u niet veel uit? Dan hoeft u niets aan te geven. Kiest u voor alleen duurzame energieleveranciers dan krijgt u enkel duurzame energie. Dit kan dan ook buitenlandse groene energie bevatten. Alle groene stroom uit Nederland kiezen? Dan weet u zeker dat uw stroom echt in Nederland is opgewekt.

Blijf de kosten van de energieleveranciers vergelijken. U blijft daarmee op de hoogte van wat er mogelijk is. Ieder jaar overstappen levert huishoudens een flinke duit op. Dit kan gemiddeld €450 zijn ieder jaar. Dat bedrag laat u toch niet liggen? Zodra u kunt overstappen laat dat dan niet na. Want uw voorschotbedrag kan verlaagd worden.