Transportkosten

Uw transportkosten beslaan ook een gedeelte van uw energienota. De netbeheerder ontvangt deze via de energieleverancier. Zij worden namelijk deels door ons betaald voor het onderhoud. Beide netwerken voor energie en gas worden dagelijks onderhouden. Ook uw aansluiting hoort daarbij. Transportkosten zijn vaste kosten, hierop kunt u niet besparen.

Besparen op energie en gas begint thuis

De kosten waar wel op bespaard kan worden zijn die voor energie en gas. Dit kan op twee manieren. Manier één is door thuis flink te bezuinigen. Dus minderen met energie en gas. En manier twee is door middel van een vergelijking. En thuis zijn er echt veel mogelijkheden om te besparen. We verbruiken eigenlijk zonder na te denken. Uw energieverbruik kan verlaagd worden met het loskoppelen van stekkers. Of nog beter plaats meerdere stekkers in een standby-killer. Een standby-killer is een stekkerdoos met een aan/uit knop.

De standbykiller: handig hulpmiddel bij energie besparen

Deze standby-killer is ideaal, en u hoeft niet steeds de stekkers te ontkoppelen. Heeft u de tv en uw audio apparatuur niet nodig? Zet deze dan uit. De dag erna kunt u deze bij gebruik weer aanzetten. Ook laten we vaak de laders in het stopcontact zitten. Hebben we die niet meer nodig dan trekken we ze eruit. Want onnodig stroom verbruiken kost immers geld.

Gas is het duurst

En dan gas, gas is tegenwoordig duur en duurder dan stroom. Blijf niet te lang treuzelen onder de douche. Spreek met u zelf en uw gezin een vaste tijd af. Dus iedere dag bijvoorbeeld 7 minuten douchen. Het scheelt u enorm in uw gasrekening kunnen we u vertellen. Dat geldt ook voor het gasverbruik en uw verwarming. Draai direct de radiatoren op de slaapkamers, wc en badkamer uit. U bent hier niet de hele dag. Dus dat is onnodig stoken.

Transportkosten zijn vaste kosten maar de leveringskosten niet!

Loop naar uw thermostaat en zet deze aan op 20 graden en niet meer hoger. Volgt u deze gastips? Dan kunt u uw gasrekening wel met €150 per jaar verlagen. Ok op de transportkosten kan niet bespaard worden maar wel op uw verbruik. U kunt ernaast ook een energie vergelijk maken. Dan kunt u nog eens besparen op overstappen. Want door gratis over te stappen naar de goedkoopste energieleverancier bespaart u extra tot €450 per jaar.