Stroomtarieven

Stroomtarieven kunnen veranderlijk zijn en ondergaan tweemaal per jaar een wijziging. Voor stroom betalen we gelukkig een lager tarief dan voor gas. Energieprijzen-vergelijken.nl laat u graag zien wie de goedkoopste stroomleverancier is. We vragen enkel om uw huidige verbruik en uw postcode, daarmee maken wij een berekening. Binnen een paar seconden rollen hier veel stroomtarieven uit. Wij zetten de goedkoopste stroom altijd bovenaan.

Verschillende stroomtarieven vergelijken

De ene consument neemt ruim de tijd om alles te onderzoeken. Maar er zijn ook consumenten die direct overstappen. Dat proces duurt enkele minuten en het is geregeld. Binnen zes tot acht weken bent u dan ondergebracht bij de nieuwe energieleverancier. Er zijn verschillende stroomtarieven, een vast tarief en een flexibel tarief ook wel variabel genoemd. De vaste stroomtarieven kennen ook nog eens verschillende looptijden. Maar om veilig te zijn is kiezen voor een éénjarig stroomtarief het verstandigst.

Hoeveel wilt u besparen?

Meestal wordt er zo’n €300 per jaar bespaard met een overstap. Dat is toch maar weer een verlaging van €25 per maand. Wilt u weten of uw stroomtarieven te hoog zijn? Dan kunt u nu beginnen met een vergelijking. Bekijk wat u nu betaalt en leg dat naast de bedragen in de vergelijker. U ziet dan meteen het verschil. Er zijn meer dan vijfentwintig energiebedrijven. Dat houdt in dat de prijsverschillen ook uiteen lopen. De energiebedrijven staan te popelen om u binnen te halen. Dat laten zij zien met scherpe actie kortingen.

We willen natuurlijk een vast en laag tarief. Voor zowel gas als stroom. De ontwikkelingen rondom de gastarieven zijn wel veranderd. Want er wordt meer belasting over betaald. Nu kan het zo zijn dat u misschien alleen stroom kunt kiezen. U heeft dan stadsverwarming en krijgt warmte geleverd van een warmteleverancier. Ook dan kan er altijd bespaard worden. Er kan alleen niet gekozen worden voor een andere leverancier die warmte levert.

Stroom aanbiedingen checken

Gelukkig is stroom niet zo duur als gas dat tarief ligt een stuk lager. En u kunt natuurlijk uw beste beentje voorzetten met besparen. Bedenk dat als u stroom heeft gebruikt en er klaar mee bent dat u meteen de stekker eruit haalt. Dat is alleen maar winst en stroom die niet extra verbruikt wordt. Nieuwsgierig naar de stroomtarieven 2018/2019? Check alvast de aanbiedingen en stap vandaag nog over.