Stroomprijzen 2018

De stroomprijzen 2018 op uw gemak online vergelijken? Pak dan de eindafrekening stroom erbij en neem het vermelde stroomverbruik over. Met deze data kunt tezamen met uw postcode en adres opnieuw de stroomprijzen vergelijken. Er zijn ontzettend veel verschillende stroomprijzen van duur tot goedkoop. Maar welke kiest u uiteindelijk en hoe? 

Wat betaalt u per kilowattuur?

Als u de eindafrekening voor u heeft liggen kijk dan achter kWh welke stroomprijs erbij staat. Dit is het bedrag dat u nu betaalt voor uw stroomprijzen. Door elke keer weer de stroomprijzen van de energieleveranciers te vergelijken kunt u ontiegelijk veel besparen. Wat betaalt u in 2017 per kWh? De stroomprijzen zijn zelfs goedkoper geworden. U kunt kijken naar de netto stroomprijs en de bruto stroomprijs. De netto stroomprijs is inclusief belasting en overige kosten. De welkomstkorting staat apart vermeld en er staat ook bij of deze voor u al verrekend is.

Besparen op stroom is heel gewoon

Afhankelijk van uw huidige energiecontract kan de besparing oplopen tot €450 per jaar. Welke stroom heeft u het liefst? Stroom van de wind en de zon? Of een mix van grijze en groene stroom? Alles kan in een stroomprijzen vergelijking. U moet rekenen dat u per maand met uw gezin rond de 60 euro betaalt aan stroom. Dit is uiteindelijk een indicatie want uw stroomverbruik bepaalt uw stroomkosten. Als u voornamelijk verouderde apparaten in huis heeft staan dan is uw stroomverbruik hoger. Hetzelfde gezin met twee kinderen maar met energiezuinige apparaten betaalt dus minder.

Welke stroomleverancier is de aller voordeligste?

Op het ogenblik biedt energieleverancier Engie (ook bekend als GDF Suez) de goedkoopste stroomprijzen aan. Die stroom aanbieding is gebaseerd op een verbruik van 3500 kWh en 1550 m3.  Per jaar vragen zij €1447,52 voor stroom en gas in de provincie Friesland. Maar deze stroomleverancier blijft niet eeuwig op nummer één staan wat goedkoopste betreft. Omdat de stroomprijzen per half jaar veranderen kan dit net zo goed weer een andere stroomleverancier zijn.

Vergelijk stroomprijzen 2018 en verlaag uw stroomkosten

Daarom is stroomprijzen vergelijken ook zo leuk, want u kunt elke 12 maanden weer besparen. Elk half jaar kan in dit geval niet want het gemiddelde energiecontract loopt 12 maanden. Een variabele stroomprijs is ietwat onzeker omdat deze hoger zijn geworden. Dus dat is eigenlijk niet een optie. Pak gewoon altijd de goedkoopste stroomprijzen en kies voor 1 jaar. U zet daarmee uw stroomprijzen 2018 vast en pakt de welkomstkorting nog eens mee. Benieuwd naar de goedkoopste energieleverancier met de goedkoopste stroomprijzen 2018? Start met stroomprijzen vergelijken op Energieprijzen-vergelijken.nl.