Stroomleverancier kiezen

Bent u op zoek naar een goedkopere stroomleverancier? Via Energieprijzen-vergelijken.nl kunt u eenvoudig elke stroomleverancier vergelijken en direct overstappen. Elke stroomleverancier op Energieprijzen-vergelijken.nl staat onder toezicht van de Nma Energiekamer, deze zorgt ervoor dat elke stroomleverancier zich houdt aan strikte regels. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 90% van alle Nederlanders nog bij hun oude stroomleverancier een contract hebben. Gelukkig zijn deze energiecontracten per direct opzegbaar en mag dus zonder kosten worden opgezegd.

Uw stroomleverancier kiezen door te vergelijken

Energieprijzen-vergelijken.nl kan u helpen met het vergelijken van alle stroomleveranciers. U kunt via deze website alle stroomleveranciers vergelijken en vervolgens de stroomleverancier kiezen die het beste past bij uw huishouden of bedrijf. Er zijn tegenwoordig verschillende stroomleveranciers in Nederland. Waar moet u nu allemaal op letten bij het zoeken naar de nieuwe stroomleverancier? Vindt u het belangrijk dat de stroomleverancier het goedkoopste is of wilt u juist een stroomleverancier die uitsluitend groene stroom levert?

Kies de beste stroomleverancier

U kunt dat zelf bepalen welke stroomleverancier voor u de beste is. Waar moet de stroomleverancier aan voldoen volgens uw wensen? U kunt desgewenst aangeven wat u precies wilt vergelijken. Alleen op duurzaamheid kunt u vergelijken, dan tonen wij u alle groene energie aanbiedingen. Geeft u alleen uw verbruik en postcodegegevens in? Dan laten we u het complet aanbod zien. Er is dan nergens op gefilterd en de goedkoopste stroomleverancier staat dan op plek 1. U kunt dus uw energievergelijk zo aanpassen dat er alleen op bepaalde voorkeuren wordt gezocht. Voor u is dat makkelijker dan het zelf met de hand en per stroomleverancier te moeten zoeken.

Vergelijk alles en niet alleen de prijzen van uw stroomleverancier

Natuurlijk kunt u de website van uw huidige stroomleverancier raadplegen maar dan weet u niet of een andere leverancier misschien goedkoper is. Het energie vergelijken is gratis dus u hoeft het daar niet om te laten. Bekijk ook even de einddatum op uw energiecontract dan weet u in ieder geval wanneer u mag overstappen. Er is namelijk het risico dat u een overstapvergoeding moet betalen als u voortijdig overstapt. U zult tijdens het energie vergelijken verschillende welkomstpremie’s tegenkomen. De één nog mooier dan de andere, maar let op want soms kan een welkomstpremie heel hoog lijken. Deze is heel hoog bij een drie jarig contract, laten we zeggen dat de premie €350 is. Tja dat is inderdaad een hoog bedrag maar als wij u nu vertellen dat u jaarlijks €250 kunt besparen met overstappen. Is dan deze welkomstpremie van €350 wel zo voordelig?

Hoe voordelig is dat drie jarige energiecontract?

Als u vroegtijdig opzegt bij de stroomleverancier dan betaalt u minimaal per product €50. Dus moet u nog laten we zeggen drie jaar? Dan betaalt u €125 per product dus dat is €250 aan opzegvergoeding. Let dan ook op en laat u niet zomaar overreden tot het kiezen van een lang energiecontract. Dit kost u meer dan het oplevert. Beter is dat u gewoon kiest voor een jaar contract. De besparing is €200 tot €300 per jaar bij elk jaar overstappen. Dus bindt u zich voor drie jaar? Dan loopt u gemiddeld €200 per jaar mis en vermenigvuldig dat met die drie jaar. Dan loopt u dus minimaal €600 mis. Want u kunt immers niet overstappen zonder die vergoeding te moeten betalen.

Energieprijzen-vergelijken.nl zoekt voor u de goedkoopste stroomleverancier

Dit zijn dus belangrijke punten die u onthouden kunt bij het kiezen van een stroomleverancier. U kunt alles kiezen wat u wilt, een groene stroomleverancier of een grijze stroomleverancier. Als u maar rekening houdt met de looptijd. U kunt echt de goedkoopste energie aanbieding vinden en overstappen naar de goedkoopste stroomleverancier met vast tarief voor één jaar. Energieprijzen-vergelijken.nl vergelijkt namelijk niet voor niets de energieprijzen. Wij zijn er om u te helpen met het vinden van de stroomleverancier die het voordeligst is op uw adres.