Stroomkosten

Stroomkosten berekenen of vergelijken? Stroomkosten bestaan grofweg uit drie delen. Het grootste deel van de stroomprijs bestaat uit de stroomkosten die de producenten maken voor de opwekking, het vervoer en de verkoop van de elektriciteit.

Stroomkosten verminderen

Hoe kunt u uw stroomkosten verminderen? Ten eerste kunt u proberen uw stroomkosten te verlagen door simpelweg minder stroom te gebruiken. Echter, het verbruik van elektriciteit is de laatste jaren juist erg toegenomen. Hieronder vindt u een aantal tips hoe u uw stroomkosten kunt verlagen.

Stroomkosten verlagen tips

  • Stroomkosten verlagen tip 1: uw droger is een van de grootste stroomverbruiker in uw woning. Zorg dat het wasgoed zo droog mogelijk is. Hang de was zoveel mogelijk buiten te drogen inplaats van uw droger te gebruiken. Bovendien, als u een dubbele meter heeft, is het raadzaam om zo veel mogelijk in het weekend of gedurende de nacht uw droger te gebruiken.
  • Stroomkosten verlagen tip 2: Apparaten uitschakelen. Het is raadzaam om grote apparaten uit te schakelen wanneer u deze niet gebruikt, inplaats van het apparaat in stand-by te zetten. Modems, routers, computers etc kunt u ook gewoon uitzetten.
  • Stroomkosten verlagen tip 3: verlichting; het is raadzaam om armaturen, reflectoren, lampen en TL buizen eens in zoveel tijd schoon te maken met een een vochtige doek. Gebruik sowieso zoveel mogelijk spaarlampen.
  • Stroomkosten verlagen tip 4: check of uw koelkast niet te koud staat afgesteld. Wanneer u op vakantie gaat, kunt u uw koelkast leeghalen en uit zetten.
  • Stroomkosten verlagen tip 5: wassen en afwassen: Met name de wastemperatuur is belangrijk. Stel deze zo laag mogelijk in, zowel bij de gewone was als bij de afwasmachine.