Stroom Besparen

Stroom besparen is vrij makkelijk voor iedereen, de consument moet dan natuurlijk wel weten waarop hij of zij moet letten. Bij stroom besparen help je het klimaat, voorkom je vervuiling en worden er kostbare grondstoffen bespaart.

Stroom besparen

Stroom besparen draagt ook bij aan een voordeel in de portemonnee van de consument. Voor de consument volgen hier een aantal tips voor stoom besparen.

Manieren voor Stroom besparen

  • Stroom besparen door woningisolatie; door een professionele isolatie voorkom je onnodige ontsnapping van warmte. Isolatie van het dak levert een eigenlijk de grootste stroom besparing op.
  • Stroom besparen door overdag de thermostaat van je huis een paar graden lager te zetten, helpt al. Stroom besparen door iedere dag een paar minuten korter te douchen heeft ook al veel effect.
  • Stroom besparen met verlichting en elektrische apparaten. Het aanschaffen van spaarlampen is hier een voorbeeld van. Laat elektrische apparaten niet op stand-by staan maar doe ze uit voor het stroom besparen.
  • Stroom besparen door het uit doen van de lampen als u korte tijd het pand verlaat. Let erop tevens op dat een elektrisch apparaat een laag stoomverbruik heeft.