Overstappen energie

Met onze gratis overstapservice kunt u eenvoudig en gratis overstappen naar een andere energieleverancier. Als u een energieleverancier op het oog heeft en besluit deze te nemen. Dan zal deze energieleverancier de oude voor u opzeggen. Geef aan per welke datum u graag wilt overstappen. Doe dit zo’n 4 weken voordat het oude contract verloopt.

Overstappen doe je zo

Via de gratis overstapservice van Energieprijzen-vergelijken.nl kunt u zorgeloos en veilig overstappen van energieleverancier. Start met energieprijzen vergelijken bereken uw voordeel. En stap over naar de goedkoopste energieleverancier op basis van uw persoonlijke situatie en voorkeuren. Uw voorkeuren kunt u alvast aangeven in de energievergelijker. Filtert u bijvoorbeeld op alleen duurzame energie? Dan wordt het aanbod in duurzame energie aanbiedingen getoond. Op contractduur of op energieleverancier filteren? Het kan allemaal dus vind meteen uit welke energie aanbieding de voordeligste is.

Hoeveel gaat u exact besparen op uw energiekosten?

Overstappen energie doet u met uw persoonlijke gegevens.  Dat is uw verbruik, postcode en huisnummer daaruit ontstaat een prijsvergelijking energie. In deze prijsvergelijking tonen wij altijd de energieleveranciers met de goedkoopste energieprijzen. U kunt deze aanbiedingen doorlopen en op basis van uw wensen een energieleverancier kiezen. U ziet op het scherm hoe hoog uw voordeel uitvalt dit kan op jaarbasis gauw oplopen tot zo’n €450. Meer kan natuurlijk ook dat hangt weer af van uw huidige voorschotbedrag. Kies de goedkoopste energieleverancier uit het rijtje Overstappen energie is dus eenvoudiger dan u denkt en gaat ook nog eens minder betalen.

Een nieuw energiecontract afsluiten

Aangekomen op het punt om een nieuw energiecontract af te sluiten? Gefeliciteerd met uw keuze. Als u zeker weet dat u alles heeft bekeken. Dan kunt u uw keuze aangeven door aanvragen aan te klikken. U komt dan op het scherm van de energieleverancier zelf. Hier kunt u uw gegevens invullen. Ook allemaal gecontroleerd? Dan kunt u het contract aanvragen. U ontvangt binnen enkele seconden de bevestiging. Dit is een email van de energieleverancier waarin uw nieuwe contract staat beschreven. Zoals de looptijd, soort energie en gasproduct en einddatum. U mag zich bedenken binnen 14 dagen.

Volgend jaar weer overstappen en besparen?

Een energiecontract aangaan met een nieuwe energieleverancier kunt u het beste doen voor maximaal één jaar. Is dat jaar verlopen? Dan kunt u dus gewoon weer opnieuw beginnen met energie vergelijken. U doorloopt hetzelfde proces zoals hierboven beschreven. Er zijn altijd verschillende energiedeals beschikbaar zodat u altijd weer kunt besparen. Energieprijzen-vergelijken.nl houdt de actuele energie en gasprijzen voor u in de gaten.