Nachttarief Elektriciteit

De meterstanden worden verkregen door uw elektriciteitsmeter af te lezen. Een speciale soort meter is een dubbele meter: de dagmeter (dagtarief) en nachtmeter (nachttarief). Het nachttarief van elektriciteit is soms lager dan het dagtarief van elektriciteit. Energieleveranciers kunnen s’nachts goedkoper energie produceren dan overdag. Overdag wordt er nu eenmaal meer energie verbruikt.

Nachttarief elektriciteit en besparen op energierekening

Wanneer u met name in de avond en nacht elektriciteit afneemt dan kunt u uw verbruik verlagen. Er zijn nog voldoende huishoudens die gebruikmaken van het nachttarief. In de avonduren worden apparatuur zoals de wasdroger en de wasmachine voornamelijk gebruikt.

Wanneer gaat het nachttarief in?

Het nachttarief is in de weekenden ook beschikbaar en gaat in vanaf vrijdagavond tot en met zondagavond. Exacte tijden zijn te vinden op de website van uw energieleverancier. Officiële feestdagen hanteren ook het nachttarief. Wilt u ook gebruik maken van twee soorten tarieven? Dan dient u wel in het bezit te zijn van een dubbele meter of de slimme meter. In het laatste geval kunt u in een energievergelijking dan aangeven dat u dubbeltarief wenst te vergelijken.

Slimme meter kan ook met nachttarieven rekenen

Tot aan 2020 plaatsen de netbeheerders de slimme meters, u kunt ook de slimme meter op uw gemak afwachten. Een slimme meter kan namelijk werken als een dubbele meter. Het verschil tussen enkel tarief en dubbel tarief is niet meer zo groot. Welk tarief u ook wenst te kiezen besparen op uw energiekosten kan altijd. Met uw gegevens heeft u zo de goedkoopste energieleverancier gevonden. Behoefte aan een nieuwe en goedkopere energieleverancier? Begin dan direct met energie vergelijken op Energieprijzen-vergelijken.nl. Spaar honderden euro’s per jaar uit met de goedkoopste energie aanbieding.