Meting en profiel

Eenmaal per jaar geven we de meterstanden voor gas en energie door aan de energieleverancier. Dit wordt ook wel de meting genoemd. Aan de hand van ons verbruik wordt een profiel opgesteld. Door naar het verbruik te kijken kan de energieleverancier ons in een categorie plaatsen. Dit kan in de categorie kleinverbruiker energie en gas zijn of grootverbruik energie en gas.

Meting en profiel gebruiken bij energievergelijking

Huishoudens vallen onder kleinverbruikers aan de hand van hun meting en profiel. Wilt u uw kosten voor de energieleverancier vergelijken met ons huidige aanbod? Neem dan uw verbruik energie en gas bij de hand. Neem deze gegevens over in onze energievergelijker en begin met energie vergelijken. Binnen een aantal seconden laten wij zien wie de goedkoopste energie aanbiedingen heeft. Bereken uw voordeel en stap direct over naar de goedkoopste energieleverancier.

Historisch verbruik en exact verbruik

Er wordt altijd gekeken naar het historische verbruik wanneer het voorschotbedrag wordt berekend. Dit kan afwijken omdat er iets veranderd in uw gezinssituatie. De afwijking kan in uw nadeel uitvallen. Houdt uw meterstanden goed in de gaten en pas zonodig uw voorschotbedrag erop aan. Het beste verhoogt u uw voorschotbedrag een klein beetje. Dan hoeft u aan het einde van het jaar ook niets bij te betalen.

Moet u bijbetalen?

Pas na een kalenderjaar is duidelijk hoeveel u nu precies heeft verbruikt. De eindafrekening valt daarop in de bus en misschien moet u bijbetalen. Geld terug krijgen komt ook voor en in dat geval is dat gunstig. Door de energie en gasprijzen steeds te blijven vergelijken blijft u op de hoogte van de kosten. Als de kosten van de energieleveranciers toenemen dan voelt u dit in uw portemonnee. Overstappen is dan het eerste waar de meeste consumenten aan denken.

Hoeveel wordt er gemiddeld bespaard met vergelijken?

Gemiddeld besparen we een paar honderd euro per jaar met energie vergelijken. Door steeds weer te veranderen van energieleverancier kunnen we de energielasten per maand verlagen. Besloten om de gok te wagen en over te stappen? Kies dan voor een energie aanbieding die niet langer duurt dan één jaar. De cashback korting bij een één jarig contract is zelfs hoger dan bij een driejarig contract. Wacht niet langer en zoek naar de beste energieleverancier met energieprijzen-vergelijken.nl.